INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

CEFF-logo-nahledLogem CEFF se nově pyšní i drůbeží tlačenka, domácí paštika z vepřového masa a barevné dětské křupky. Tyto potraviny bez zbytečné chemie jsou k dostání v maloobchodní síti. Nové české výrobky získaly logo CEFF (Certified E-Friendly Food) a zařadily se tak do skupiny potravin bez zbytečné chemie. Jedná se o drůbeží tlačenku značky Vodňanské kuře, paštiku z vepřového masa, kterou vyrábí Jatka Machač, a o dětské Perličky od firmy Poex. Všechny tyto produkty jsou vyráběny v souladu se stanovami CEFF a neobsahují pro lidský organizmus nevhodná éčka, jako jsou konzervanty, umělá barviva, sladidla či glutamát.

Logo CEFF umístěné na jejich obalech poskytuje spotřebitelům snadnou orientaci při výběru potravin bez obsahu škodlivé a nadbytečné chemie. Tím usnadňuje samotný nákup a pomáhá snížit konzumaci nežádoucích chemických přísad. Zároveň je CEFF garantem složení těchto potravin, jelikož je na absenci určitých éček namátkově testuje u Státního zdravotního ústavu.

Drůbeží tlačenka – klasická česká pochoutka bez chemických konzervantů

Pro milovníky české tradiční kuchyně je určena drůbeží tlačenka známé značky Vodňanské kuře. Spadá do skupiny tepelně opracovaných masných výrobků a je tedy určen pro přímou spotřebu za studena.  Díky vhodnému složení ji mohou bez starosti konzumovat velcí i malí zákazníci s výjimkou kojenců, a to bez rozdílu zdravotního stavu, dietních omezení či alergií. Tlačenka je zcela bezpečná, neobsahuje žádné alergeny, lepek, přídatné látky ani agresivní koření. Právě díky svému šetrnému složení získala certifikaci CEFF. Má lahodnou chuť, je křehká a šťavnatá a obsah masa si může zákazník sám ověřit na viditelné mozaice.

Výrobce: Vodňanské kuře,  http://www.vodnanskadrubez.cz/

Tatínkova paštika, chutný předkrm i svačina

Dalším nově certifikovaným výrobkem je Tatínkova paštika z produkce jatek Machač. Obsahuje pouze vepřové maso, sůl a směs koření, žádné přídatné látky ani náhražky. Základem její výroby jsou kvalitní suroviny a původní receptura, na kterou jsou jatka Machač právem hrdá. Paštika je vhodná pro každého, kdo si rád pochutná na masných výrobcích ze skutečného masa.

Výrobce: Machač Malokapacitní jatka s.r.o.,  http://www.jatkamachac.cz/

Sladké a barevné Perličky pro mlsání v každém věku

Děti rády sladké, ale ne každá dobrota je pro ně vhodná. Jedna z těch, které mohou bez starostí konzumovat, jsou sladké ovocné Perličky od firmy Poex. Ta se zaměřuje na výrobu cereálií, snacksů a sušených plodů a pro děti má ucelenou řadu produktů. Perličky mají kukuřičný základ, přírodní ovocné aroma a dají se konzumovat buď samotné, nebo s mlékem jako snídaňové cereálie. Vhodné jsou pro každého, ale na pozoru by se měli mít alergici. Perličky mohou obsahovat stopy arašídů, ořechů, obilovin s obsahem lepku, mléka, sóji a sezamu.

Výrobce: POEX Velké Meziříčí, a.s., http://www.poex.cz/

O projektu CEFF

Cílem projektu CEFF (Certified E-Friendly Food) je poskytnout spotřebitelům snadnou orientaci při výběru potravin a tím jim pomoci snížit spotřebu nežádoucích chemických přísad. Logo CEFF najdete pouze na potravinách, které neobsahují nejvíce sledovaná Éčka, mezi než patří konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamát.

Iniciatiova CEFF nepolemizuje o bezpečnosti potravin či o škodlivosti jednotlivých Éček. Netvrdí, že Éčka jsou nebezpečná a nerozporujeme platnou legislativu týkající se přídatných látek. Uvědomuje si ale, že u řady Éček se musí dodržovat maximální množství jejich spotřeby, jinak existuje riziko zdravotních problémů. Zdravotní dopady na rizikové skupiny konzumentů a dopady dlouhodobé spotřeby kombinací jednotlivých Éček nejsou nikým testovány, jelikož je to technicky nemožné. Testování škodlivosti látek probíhá většinou na zvířatech, z etických důvodů se netestují látky na malých dětech, alergicích či nemocných. Doporučujeme proto vařit z čerstvých surovin či z potravin vyrobených na přírodní bázi a omezit na možné minimum konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamáty.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3