INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

image003Podle odborníků to připomíná podobnou revoluci, jakou v letectví představoval tryskový motor. Tahle se ale týká „obyčejných“ toalet. Princip revoluce zde spočívá ve zcela novém způsobu splachování. Revoluční toalety se budou od roku 2017 vyrábět v keramičce Ideal Standard v Teplicích. Novou technologii má firma patentovanou.

„Naše společnost má světový patent na keramické toalety s revolučním způsobem splachování AquaBlade. V současné době se tyto toalety připravujeme do výroby. Zahájení samotné výroby se plánuje na druhou polovinu příštího roku,“ řekl ředitel teplické keramičky Ideal Standard Pavel Šlambora.

Revolučnost celé technologie spočívá v tom, že toaleta nemá splachovací kruh, který je charakteristický pro toalety od počátků jejich výroby. Nová technologie využívá speciální kanálek po celém obvodu toalety a zajišťuje tak výrazně účinnější a rovnoměrné splachování. „Voda oplachuje 100 % vnitřku klozetové mísy pod oplachovým kanálkem, který je umístěn téměř u horního okraje mísy,“ doplňuje Pavel Šlambora.

Teplická keramička Ideal Standard, kde se vyrábí sanitární keramika již 130 let, ročně vyrobí 720 tisíc kusů výrobků. „Věříme, že výrobu dobře nastartujeme. Export těchto výrobků by měl směřovat na vyspělé evropské trhy, prosadit bychom se ale chtěli také do českých koupelen,“ doplnil Pavel Šlambora.

Teplický Ideal Standard vyváží své výrobky do celého světa a to i na trhy, které platí v oblasti sanitární keramiky za ty nejnáročnější. Jde především o Německo, Francii, Velkou Británii nebo Švýcarsko. Vybavení z Ideal Standard má například i nejvyšší mrakodrap v Londýně.

O společnosti Ideal Standard

Ideal Standard a.s. Teplice je přední výrobce sanitární keramiky s více než 130 let dlouhou historií. V meziválečném období se tato továrna proslavila pod značkou Ditmar-Urbach, po znárodnění v roce 1948 byla známá jako SPOJKER, Spojené keramické závody Teplice. Od roku 1992 patří pod nadnárodní společnost Ideal Standard Europe, leadera na trhu sanitární keramiky a zařízení koupelen, kuchyní a wellnes. Ideal Standard a.s. Teplice zaměstnává kolem 600 zaměstnanců a své výrobky vyváží do desítek zemí celého světa. Kromě výroby se továrna zabývá i vlastním vývojem a v současnosti chystá na sedmdesát vývojových projektů.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3