INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Era_logo_finalTřicet procent lidí o úvěru uvažuje a deset procent je rozhodnuto si půjčku pořídit během následujících dvanácti měsíců. Většina uvažuje o částce do 100 000 Kč. Zájem o spotřebitelské úvěry potvrdil také Aleš Pospíšil, výkonný ředitel Řízení segmentů Poštovní spořitelny: „Od počátku roku jsme zaznamenali zvýšení zájmu zejména o neúčelové půjčky. Tento trend přičítáme kromě přirozeného zájmu klientů o půjčky v tomto období zejména vlastnostem Era půjček. Klient platí jen výši splátky, žádné poplatky za poskytnutí, správu ani za předčasné splacení. Další motivací pak může být i zajímavý finanční bonus, který klientům v současnosti nabízíme. Pokud si klient o půjčku požádá v období od 2.4. do 31.5.2012, obdrží následně k poskytnuté a řádně splácené půjčce v měsíci září 500 korun na svůj účet."

Podle průzkumu se předpokládaná výše půjčky u jedné třetiny potenciálních žadatelů pohybuje mezi 10 až 50 tisíc korunami, většina však preferuje částky od 50 do 100 tisíc korun. Jak uvedl Aleš Pospíšil, výše úvěru se zpravidla liší podle účelu: „U neúčelové Era půjčky jsou to obvykle částky do 100 tisíc korun, u účelových půjček na bydlení se výše pohybuje mezi 150 - 200 tisíce korunami."

Průzkum také ukazuje na vysokou informovanost lidí o půjčkách a jejich možnostech, kdy 51 % respondentů má detailní poznatky o spotřebitelských úvěrech, u klientů Era je to dokonce 83 %. „Vysvětlujeme si to zodpovědnějším přístupem lidí k financím obecně," řekl Aleš Pospíšil a dodal: „Zaznamenali jsme také zvýšený zájem o Era sjednocenou půjčku, která je určena na sloučení stávajících půjček klienta do jedné. Mnoho klientů si totiž uvědomuje, že půjčky, které si v minulosti sjednali, je nyní tíží a chtějí ušetřit na měsíčních splátkách nebo mají potřebu dostat své závazky pod větší kontrolu. Klient si díky konsolidaci úvěrů může snížit své měsíční zatížení, uhradit stávající půjčky a ještě může získat peníze navíc na cokoli, například i na splacení kreditní karty či kontokorentu."

Období nejsilnějšího zájmu o spotřebitelské půjčky je obvykle jaro a podzim. Na jaře jsou častými motivy k pořízení půjčky různé rekonstrukce či modernizace bydlení nebo rekreačních objektů. Další vlna zájmu o půjčky pak přichází tradičně na podzim, zejména pak v předvánočním období.

Reprezentativní příklad Era půjčky ve výši 60 000 Kč na 5 let:

RPSN 18,25 %, úroková sazba 16,9 % p. a., počet splátek 60, poplatky za podání žádosti, poskytnutí a správu

úvěru 0 Kč, měsíční splátka 1 488 Kč, celková částka k úhradě 89 274 Kč. Výše splátky platí za předpokladu čerpání úvěru 15. den v měsíci s první splátkou 15. den měsíce následujícího. Splácení úvěru probíhá vždy k 15. dni v měsíci. V případě bezproblémového splácení může být poslední anuitní splátka nižší.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3