INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
V prostředí, kdy občané i podniky dávají ve svých finančních záležitostech přednost jistotě a stabilitě, rostly Skupině Komerční banky nadále objemy obchodních aktivit. Objem úvěrů poskytnutých klientům Skupiny KB meziročně stoupl o 6,2 % na 462,3 miliardy Kč. Růst objemu vkladů klientů dosáhl meziročně 3,1 % na celkových 568,3 miliardy Kč. Skupina KB tak stále vykazuje dobrou úroveň volné likvidity, která jí umožňuje poskytovat stálou podporu klientům. Díky nárůstu obchodu a některým jednorázovým položkám mírně stouply celkové provozní výnosy o 1,5 % na 24,7 miliardy Kč. Provozní náklady přitom vzrostly jen o 0,4 % na 9,9 miliardy Kč. Kvalita úvěrového portfolia zůstala vysoká a náklady rizika úvěrování zůstaly na nízkých 1,3 miliardy Kč, což představuje meziroční nárůst o 3,5 %. Čistý zisk Skupiny za devět měsíců roku 2012 stoupl o významných 55,1 % na 10,9 miliardy Kč, zejména proto, že minulý rok byl ovlivněn znehodnocením řeckých státních dluhopisů.

Hlavní události třetího čtvrtletí 2012

Komerční bance úspěšně rostl obchod, narostl objem depozit i poskytnutých úvěrů.

Počet klientů v Penzijním fondu KB se zvýšil meziročně o 5 % na 521 000.

Penzijní fond Komerční banky získal licenci ČNB k poskytování služeb důchodového spoření i doplňkového penzijního spoření v reformovaném důchodovém systému ČR od 1. ledna 2013.

Komerční banka umožnila klientům platit za nákupy pomocí mobilního telefonu s technologií NFC nebo bezkontaktními kreditními kartami, které umožňují dosud nejrychlejší a nejpohodlnější placení.

KB získala řadu ocenění, z nichž k nejvýznamnějším patří titul Nejlepší banka 2012 v hodnocení deníku Hospodářské noviny. Významné ceny získaly i Komerční pojišťovna a Modrá pyramida.

Komentář generálního ředitele

Dosažené výsledky Skupiny Komerční banky lze v náročném makroekonomickém kontextu hodnotit jako úspěšné. Čeští spotřebitelé a podniky reagují zvýšenou opatrností na nejistotu vyvolanou zpomalující se poptávkou po exportech a turbulencemi v domácí politice. Dlouhodobé investice a plány klienti často odkládají, což omezuje poptávku po úvěrech, bez ohledu na extrémně nízké úrokové sazby.

Díky stabilním a dlouhodobým vztahům se zákazníky se Komerční bance daří posilovat pozici na českém trhu a rovněž pomáhat klientům při financování jejich exportních aktivit. K oživení důvěry v hospodářství je potřebné rychlé uskutečnění a ukotvení strukturálních reforem tak, aby reformy začaly co nejdříve prokazovat své přínosy a nezvyšovaly se dále náklady podniků vyvolané regulací. Z pohledu KB je zvláště důležitý správný start nového penzijního systému od 1. ledna 2013, který vytvoří předpoklady pro lepší zajištění občanů ve starším věku a pro růst kapitálové síly české ekonomiky.

Henri Bonnet

Předseda představenstva a generální ředitel

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3