INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Každým rokem se banky snaží přinést svým klientům takové produkty a služby, které jim ušetří čas i náklady. Která banka si v uplynulém roce pro své klienty připravila nejzajímavější novinku, který produkt se nejvíce přičinil o změnu finančního trhu? O tom může nyní hlasovat veřejnost v soutěži Bankovní inovátor 2013, která je samostatnou kategorií výzkumu Nejlepší banka 2013.

Od 7. do 26. května je na stránce www.nejbanka.cz možné zvolit nejlepší bankovní novinku. Letos se o titul Bankovního inovátora uchází celkem 17 institucí. Nominace potvrzují trend z minulého roku, a to stále větší podíl moderních technologií, ať už bezkontaktních plateb či online služeb.

„Z nominovaných produktů je jasně patrné, že pokud dnes chtějí banky uspět, musí být inovativní prakticky stejně jako firmy technologické. Výrazné zastoupení mají v nominacích inovace, které využívají nové technologie mobilní aplikace, bezkontaktní platby nebo virtuální pobočka. Nejen to dokazuje, že světy IT a bankovnictví jsou si dnes blíž než kdykoli předtím,“ uvedl k nominacím obchodní ředitel IMB Česká republika Pavel Šiška.

Vedle moderních technologií, které představily například GE Money Bank (bezkontaktní platební karta a platební nálepka), Raiffeisenbank (QR kód) nebo Hypoteční banka (virtuální pobočka), se letos mezi novinkami objevily především nové běžné či spořicí účty. Na ty se zaměřila například Equa Bank nebo LBBW Bank CZ.

Cílem kategorie Bankovní inovátor je představit zajímavé novinky v portfoliu bankovních domů a nechat veřejnost, aby zvolila produkt, službu nebo přístup, který považuje za inovativní, nejvíce zajímavý či jinak užitečný. Loni si titul odnesla Fio Banka s produktem Fio Smartbanking, která jako první na trhu nabídla aplikaci pro chytré telefony.

„Potvrzuje se, že se banky snaží udržet a přilákat klienta především vyšším komfortem. V tomto směru jsou patrné zejména dva trendy. Jedním je větší zapojení technologií, které umožňuje jak rychlejší a jednodušší platební styk, tak stále častější využívání internetu pro kontakt mezi klientem a bankou. Za druhé je patrná snaha zaujmout klienta nadstandardní službou a komfortem v případě, kdy už se rozhodne na pobočku banky zavítat. Při stále snazším přestupu klienta mezi bankami je úsilí o zvýšení loajality klienta imperativem současného bankovnictví,“ uvedl Zdeněk Tůma, poradce odpovědný za služby pro bankovnictví, KPMG Česká republika

Bankovní inovátor je samostatnou kategorií výzkumu Nejlepší banka, který již pátým rokem nabízí unikátní srovnání bank na základě více než 200 hodnocených kritérií s důrazem na maximálně objektivní proces hodnocení. Titul Nejlepší banka 2013 získá banka, jež dokáže nabídnout klientům nejvýhodnější produkty a služby, je klientům dostupná, kvalitně s nimi komunikuje a současně vykazuje dobré hospodářské výsledky, které svědčí o její stabilitě a přínosu pro majitele. Vítězové výzkumu Nejlepší banka 2013, stejně jako kategorie Bankovní inovátor 2013, budou slavnostně vyhlášeni 10. září 2013.

Přehled nominací na Bankovního inovátora 2013:

BRE Bank S.A. – SEPAeuroplatby

Služba umožňuje odesílat a přijímat platby v měně EUR v rámci Evropské unie. Výhodou této služby je, že nejsou zpoplatněny nejenom odchozí, ale také ani příchozí platby.

Citibank Europe plc, organizační složka – Kreditní karta Citi Opuscard

Karta slučuje výhody kreditní karty Citi Life a regionální multifunkční karty Opuscard využívané především ve veřejné dopravě v Libereckém kraji. Jedná se o vůbec první takovou multifunkční kreditní kartu svého druhu v České republice, která má zároveň dopravní řešení

Česká spořitelna, a.s. – Investiční zlato

V 77 vybraných pobočkách si zájemci mohou koupit investiční zlato v podobě zlatých slitků. Jejich cena se mění každý den v závislosti na aktuální ceně zlata. V případě zájmu banka odkoupí zlato zpět.

Československá obchodní banka, a.s. – Era svět

Služba na pobočce na Jungmannově náměstí v Praze poskytuje zázemí kreativním lidem, kteří přicházejí s nápady, inovacemi a jsou otevření novým myšlenkám bez ohledu na to, zda jsou klienty Ery či ne.

Equa Bank – Běžný účet od Equa Bank

Unikátní balíček produktů a služeb nabízí neomezené množství výběrů zdarma ze všech bankomatů všech bank po celé ČR a výhodné výběry z bankomatů v zahraničí. 

Fio Banka, a.s. – Fio MasterCard Debit PayPass

Bezkontaktní platební karta, která rozšířila počet bezplatných služeb Fio banky poskytovaných k účtu, jehož vedení je rovněž zcela zdarma. Technologie PayPass umožňuje platit drobné částky pohodlně a rychle pouhým přiložením karty k platebnímu terminálu.

GE Money Bank, a.s. – Bezkontaktní placení mobilem (Karta v mobilu – NFC a platební nálepka)

Dvě další inovativní řešení bezkontaktního placení. Bezkontaktní platební karta je nainstalována přímo na SIM kartu do mobilního telefonu, a umožňuje tak pouhým přiložením mobilního telefonu rychlé a snadné platby u obchodníků. Nálepka je zmenšená debetní karta, kterou lze přilepit například na mobilní telefon, klíčenku nebo jiný předmět, který jsou lidé zvyklí nosit stále u sebe.

Hypoteční banka, a.s. – Virtuální pobočka

První aplikace, která umožňuje zájemci o konzultaci v oblasti hypotečních úvěrů, aby se prostřednictvím videohovoru spojil s bankéřem Hypoteční banky. Dostupná v době, kdy mívají banky zavřeno, a to od 17 do 21 hodin.

Komerční banka, a.s. – KB MojePlán

Unikátní aplikace finančního poradenství, která umožní bankovnímu poradci reagovat na skutečné a zcela konkrétní potřeby individuálního klienta. Jako jediná banka na trhu respektuje prostřednictvím této aplikace i produkty, které klient vlastní a jejichž poskytovatelem je konkurenční subjekt

LBBW Bank CZ a.s. – Spořicí účet Garant

Spořicí účet, který jako jediný na trhu garantuje, že úroková sazba po dobu 12 měsíců od sjednání neklesne. Peníze jsou kdykoliv k dispozici a úroky jsou připisovány měsíčně.

Modrá pyramida stavební spořitelna, a.s. – Moudré spoření s Rostoucím úrokem

Moudré spoření s Rostoucím úrokem odměňuje stávající klienty, kteří s Modrou pyramidou již několik let spoří. Oproti všem ostatním spořicím produktům na trhu garantuje Moudré spoření s Rostoucím úrokem klientům výhodnou úrokovou sazbu na dobu 6 let.

Raiffeisenbank a.s. – QR platba

Možnost rychlejší a jednodušší platby přes QR kód u internetových obchodníků, mezi majiteli chytrých telefonů a u faktur. Stačí jen vyfotit QR kód chytrým telefonem a klient má předpřipravený platební příkaz, který stačí jen potvrdit. QR kód poskytla banka jako první na trhu.

Sberbank CZ, a.s. – Fér konto s DÝŠKEM

V rámci akce DÝŠKO získává klient za užívání účtu finanční odměnu ke svým úsporám. Za základní produkty a služby potřebné pro správu peněz klient neplatí

Stavební spořitelna České spořitelny, a.s. – Hypoúvěr od Buřinky

Zcela nový zajištěný úvěr určený na okamžité financování bytových potřeb klienta, který přináší novinky na trhu stavebního spoření. Bezpoplatkový.

UniCredit Bank Czech Republic, a.s. – UniCredit Shop

Nejširší portfolio bankovních produktů prodávaných online na českém trhu. Lze sjednat například PRESTO půjčku, PRESTO - Optimalizaci úvěrů, Spořicí účet PRIMA, Převratnou hypotéku, refinancování hypotéky nebo Expresní osobní konto.

Wüstenrot hypoteční banka a.s. – Wüstenrot spořicí účet

Účet umožňuje nadstandardní zhodnocení finančních prostředků. Připisuje úroky denně a umožňuje vklady a výběry kdykoli.

ZUNO BANK AG, organizační složka – ZUNO Mobile Banking

Služba je aplikace pro chytré telefony s operačními systémy iOS a Android. Umožňuje rychlý a plnohodnotný přístup k bankovním produktům a službám online banky ZUNO.

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3