INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ČSOB ovládla pátý ročník výzkumu Nejlepší banka. V rámci výzkumu bylo hodnoceno 21 bankovních domů na základě více než dvou set kritérií. Klientsky nejpřívětivější bankou se poprvé stala Sberbank. Nejlepší životní pojišťovnou roku 2013 byla vyhodnocena Allianz, neživotnímu pojištění kraluje Kooperativa.

Finanční ústavy se hodnotily z pohledu klienta i akcionáře. Analytici sledovali cenové parametry, šíři produktové nabídky, dostupnost, komunikaci, celkový přístup ke klientovi i hospodářské výsledky, které dokládají finanční stabilitu společnosti. Mezi bankami v součtu obou pohledů zvítězila Československá obchodní banka.

„Letošní vítězná banka ČSOB vynikala zejména výbornými ekonomickými výsledky. V rentabilitě či kvalitě aktiv vykazovala vůbec nejlepší hodnoty ze všech sledovaných bank. Z pohledu klienta, který se na celkovém hodnocení podílel rovněž 50% vahou, získala ČSOB vysoké hodnocení za širokou nabídku produktů a služeb,“ upřesnil Ondřej Pivoňka, analytik společnosti Datank, která výzkum provádí.

Kategorie Nejlepší pojišťovna byla v letošním ročníku výzkumu poprvé rozdělena na dvě části. V jedné byly hodnoceny pojišťovny, které nabízejí životní pojištění, v té druhé pojišťovací domy specializující se na neživotní pojistky. Nejlepší životní pojišťovnou se v součtu pohledu akcionáře a klienta stala Allianz pojišťovna. V oblasti neživotního pojištění dosáhla nejlepšího hodnocení Kooperativa.

V samostatné kategorii Bankovní inovátor 2013 veřejnost v on-line hlasování vybrala Fio banku s její bezkontaktní platební kartou pojmenovanou Fio MasterCard Debit PayPass. O tom, že bezkontaktní platební styk veřejnost zaujal, svědčí také druhé místo, které obsadila GE Money Bank s bezkontaktním placením prostřednictvím mobilního telefonu.

„Vítězství technologické inovace v kategorii, o které rozhodovala veřejnost, potvrzuje, že role informačních technologií v bankovnictví nadále roste. Výsledky rovněž ukazují na trend využívání mobilních technologií, který bude v nadcházejících letech klíčový nejen pro bankovní sektor,“ uvedl Jaroslav Peyerl, odborník na finanční sektor, IBM Česká republika.

Pojišťovacím inovátorem 2013 byla zvolena pojišťovna UNIQA a její produkt SafeLine Rent +.Jedná se o autopojištění, které se aktivně zapojuje do řešení nouzových situací. Nárazové čidlo zabudované uvnitř automobilu umožňuje přenášet okamžitě informace o kritické situaci vozidla na dispečink asistenční služby, který bezodkladně organizuje pomoc. Služby střežení vozidla i rychlé pomoci v nouzi fungují v rámci celé Evropy.

„Výsledky letošního ročníku soutěže znovu ukazují, jak důležitou roli hraje pro pojišťovny, které musejí přizpůsobovat své obchodní modely současné ekonomické realitě, orientace na zákazníka, inovace a chytřejší využívání technologií. Letošní vítěz kategorie Pojišťovací inovátor nabízí nadstandardní služby a využívá technologii telematiky, aby pojistné krytí co nejvíce zohledňovalo skutečné modely řidičského chování pojistníka. Tyto technologie budou stále běžnější zvláště u mladých řidičů či žen – řidiček, neboť při určení pojistného pracují pojišťovny spíše se skutečnými údaji než s pohlavím či věkem,” hodnotí výsledky Roger Gascoigne, partner odpovědný za služby pro pojišťovnictví, KPMG Česká republika.

VÝSLEDKY VÝZKUMU NEJLEPŠÍ BANKA 2013 A NEJLEPŠÍ POJIŠŤOVNA 2013

NEJLEPŠÍ BANKA 2013

1. ČSOB

2. Komerční banka

3. Česká spořitelna

KLIENTSKY NEJPŘÍVĚTIVĚJŠÍ BANKA 2013

1. Sberbank

2. Zuno Bank

3. Poštovní spořitelna

BANKOVNÍ INOVÁTOR 2013

1. Fio banka – Fio MasterCard Debit PayPass

2. GE Money Bank – Bezkontaktní placení mobilem

3. ČSOB – Era svět

NEJLEPŠÍ ŽIVOTNÍ POJIŠŤOVNA 2013

1. Allianz

2. Komerční pojišťovna

3. Generali

KLIENTSKY NEJPŘÍVĚTIVĚJŠÍ ŽIVOTNÍ POJIŠŤOVNA 2013

1. Komerční pojišťovna

2. Alianz

3. Generali

NEJLEPŠÍ NEŽIVOTNÍ POJIŠŤOVNA 2013

1. Kooperativa

2. Česká pojišťovna

3. Allianz

KLIENTSKY NEJPŘÍVĚTIVĚJŠÍ NEŽIVOTNÍ POJIŠŤOVNA 2013

1. Česká pojišťovna

2. Kooperativa

3. Wüstenrot pojišťovna

POJIŠŤOVACÍ INOVÁTOR 2013

1. UNIQA – SafeLine Rent +

2. Allianz pojišťovna – Allianz iAuto

3. AEGON Pojišťovna – AEGON eChange

Vyhlašovatelem výzkumu Nejlepší banka 2013 a Nejlepší pojišťovna 2013 jsou Hospodářské noviny. Partnery jsou společnosti KPMG Česká republika a IBM Česká republika. Zpracovatelem výzkumu je agentura Datank. Projekt je vyhlašován pod záštitou viceguvernéra České Národní banky pana Vladimíra Tomšíka.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3