INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Dne 12. září v 10 hodin začíná v pražském paláci Žofín oslava 20 let působnosti Agrární komory v České republice. Účast přislíbil premiér Jiří Rusnok a ministr zemědělství Miroslav Toman. Akce je na závěr spojená s rautem představujícím vítězné regionální potraviny. Během slavnosti budou vyznamenáni pamětními medailemi zakládající členové AKČR, konec bude ve 13 hodin.

Dne 13. a 14. září se na Zahradě Čech v Litoměřicích na výstavišti představí se svými výpěstky mimo jiné i členské organizace AKČR ze Svazu zahradníků a floristů ČR, dále Zelinářská unie, která v pátek uspořádá soutěž nejlepších kvašených zelí, Ovocnářská unie představí své nejlepší výpěstky a novinky. Ve 13 hodin v pátek předá prezident AKČR Jan Veleba vítězům soutěže o nejlepší regionální výrobek Ústeckého kraje-kraje Přemysla Oráče cibulákový talíř z českého porcelánu z Dubí a certifikát Regionální potraviny. Soutěž byla hodnocena v 9 kategoriích a do soutěže se přihlásilo rekordních 165 výrobků od 45 výrobců, což je znovu nejvyšší počet výrobků a výrobců v krajích ČR. Z každé kategorie byl vyhodnocen jeden vítěz.

Dne 14. září zahájí prezident AKČR Jan Veleba na náměstí v Kolíně první ročník akce Česká bašta, kde se představí nejlepší potraviny od rodinných firem regionu. Oslava dobrého a kvalitního jídla z českých farem a od českých producentů potravin potrvá až do večerních hodin, provázet jí budou ochutnávky jídla i pití a různé doprovodné programy včetně vystoupení kapel.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3