Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR provedla vlastní dotazníkové šetření k dopadům války na Ukrajině na české firmy včetně pomoci poskytnuté uprchlíkům.
Od 31. března do 17. května 2022 budou moct podnikatelé z vybraných sektorů žádat o podporu z programu COVID – Nepokryté náklady – Sektorová podpora. Žádosti se budou, stejně jako u předchozích výzev, podávat prostřednictvím informačního systému AIS MPO.
Vítěze Ceny hlavního projektu Rok nových příležitostí 2021 představila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) na dnešním galavečeru Dne podnikatelů ČR. Kandidáty v soutěžním klání byly firmy, které se představily v letním televizním speciálu České televize „Toulky Českem budoucnosti“.
Na podnikatelské fórum a obchodní jednání v severomakedonském hlavním městě Skopje dnes odcestují zástupci desítky českých podniků. V podnikatelské misi organizované Hospodářskou komoru České republiky jsou zastoupeni mimo jiné přední tuzemští výrobci dopravních vozidel městské hromadné dopravy a nemocničních lůžek i projektanti vodohohospodářských staveb.
Hospodářská komora České republiky v souvislosti s rostoucími cenami pohonných hmot u českých čerpacích stanic doporučuje vládě, aby stát uplatnil svá vlastnická práva ve firmě ČEPRO, který je jedním z největších velkoobchodníků s palivy v České republice a zároveň provozuje síť s 200 čerpacími stanicemi, čímž by ovlivnil cenu pohonných hmot na trhu.
Koncem ledna se konalo po delší době setkání certifikovaných odborníků České marketingové společnosti v Praze. Zástupci prezidia České marketingové společnosti v čele s čestnou prezidentkou doc. PhDr. Jit- kou Vysekalovou, Ph.D., a prezidentem ČMS Ing. Tomášem Davidem se sešli s nově certifikovaným odborníkem a kandidáty, kteří uspěli v prolongačním řízení, a získali tak certifikát na další tři roky.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...