O víc než 10 mld. Kč vzrostly meziročně příjmy České republiky (ČR) z mezinárodního cestovního ruchu. Zatímco loni v prvním čtvrtletí byly zhruba 11,1 mld. Kč, letos za leden, únor a březen dosáhly už cca 21,2 mld. Vyplývá to z přehledu platební bilance ČR, který na základě údajů České národní banky připravil Institut turismu České centrály cestovního ruchu – CzechTourism.
Jubilejní 20. ročník ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku se uzavřel. Po sedmi akcích v regionech, na nichž byly oceněny firmy ze všech 13 krajů a Prahy, se zástupci pořádajícího Klubu zaměstnavatelů a generálního partnera, kterým je společnost Sodexo Benefity, sešli se zástupci celorepublikových vítězů v konferenčním prostoru Spojka v pražském Karlíně. Pomyslné zlaté medaile si odnesly společnosti Shell Czech Republic, Mondi Štětí a ČEZ.
První velká incomingová akce na podporu návštěvnosti České republiky po pandemii covid-19. Tak vnímají odborníci na cestovní ruch z celého světa Czech Republic Travel Trade Day (TTD) 2022.
Francouzsko-česká obchodní komora (FČOK) ocenila na slavnostním galavečeru v Lobkowiczkém paláci firmy za jejich společenský a environmentální přínos, odolnost a flexibilitu, jakož i za úspěchy, které přispívají k rozvoji francouzsko-českých ekonomických vztahů.
V podvečer 19. května 2022 se v příjemném klasickém prostředí Divadelního sálu Klubu Lávka s historickým rámcem Karlova mostu a působivým výhledem na Hradčany odehrálo finále soutěže 17. ročníku Marketér roku 2021.
Cestovní ruch v České republice táhnou domácí turisté. Zatímco v červenci 2019, tedy před pandemií covidu-19, hosté ze zahraničí znamenali 35 % hotelových rezervací, letos si na tuto dobu objednali jen 19 % pokojů.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...