Auditorská, účetní a poradenská firma BDO Audit s. r. o., přeje svým klientům a obchodním partnerům veselé Vánoce a šťastný nový rok 2014.
Přemýšlíte, jak ještě pozvednout vánoční náladu? Nebo čím? Módním trendem je použití perníčků – ony totiž nejsou jen k jídlu a pro gurmány či děti, ale mohou nám krásně nazdobit také třeba vánoční stromeček. Jak doporučuje Jarmila Janurová z firmy Pardubický perník, stačí pár kousků provléci černou nití a zavěsit. Získáte dekoraci, která vám prozáří a provoní interiér, vnese klid do duše a udělá radost. Tu prostou, která dodává energii a oplácí lásku k dobrým lidem. www.pardubickypernik.cz Eva Brixi
Prague Convention Bureau ve spolupráci s Kongresovým centrem Praha uspořádalo přátelské předvánoční setkání s kongresovými velvyslanci. Setkání se konalo v rámci Ambassador Programu, kterému poskytl záštitu radní hl. m. Prahy ing. Václav Novotný.
Do sestavování nové vlády chce zasáhnout i Agrární komora ČR. Na postu ministra zemědělství si přeje kompetentní a odborně zdatnou osobu, rozhodně ne jen politickou figuru. Uvedl to prezident Agrární komory ČR Ing. Jan Veleba.
V sobotu 14.prosince se v Praze konala 17. valná hromada Česko-vietnamské společnosti (ČVS), která rozhodla o dalším směřování tohoto největšího a nejstaršího celostátního občanského sdružení přátel Vietnamu i Vietnamců, žijících u nás. Členové ČVS přivítali prvního tajemníka velvyslanectví VSR v ČR Ing. Nguyen Kim He, místopředsedu Svazu Vietnamců v ČR Tran Viet Hunga, zástupce MPO Ing. Jaromíra Dudáka a šest členů delegace partnerské Společnosti Vietnamsko-českého přátelství z Vietnamu.
Na konferenci pořádané Asociací majitelů a provozovatelů ubytoven (AMPU) 10. prosince v Praze se účastníci zabývali otázkou ubytoven a související problematikou sociálního bydlení. Konference, nad níž převzal záštitu ministr pro místní rozvoj Mgr. František Lukl, MPA, nastínila hlavní problémy, které tuto oblast sužují, a nabídla řešení situace ubytoven v České republice prostřednictvím jejich kategorizace, která pomůže nastavit jasná pravidla jejich provozování.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...