INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

EA3766 -_VSD_pump_system_4_1Eaton Elektrotechnika uvedl v těchto dnech na trh systém pro zvýšení výkonu strojů a výraznou úsporu energie, a to „VSD pum system“. Propojil své zkušenosti v oblasti řízení spotřeby elektrické energie a hydraulických systémů a představil výrobcům strojů a systémovým integrátorům řešení hydraulických čerpadel s proměnlivou rychlostí. Toto řešení například přináší možnost zvýšení výkonu strojů a výrazné úspory energie, až o 70 %, v závislosti na provozním cyklu stroje.

Vyšší účinnost než proporcionální ventily

Spojením vysokého výkonu a spolehlivosti hydraulických čerpadel Eaton s inteligentní funkcí řízení rychlosti pomocí frekvenčních měničů, dosahuje systém okamžitého výkonu s výrazně vyšší energetickou účinností než konvenční systémy řízené pomocí proporcionálních ventilů. Místo provozu s konstantní rychlostí motoru, nejčastěji 1500 ot/min, mohou čerpadla Eaton pracovat s proměnlivou rychlostí, a přizpůsobit tak svůj výkon připojené zátěži v aktuálním provozním cyklu stroje. Díky tomuto inteligentnímu řízení výkonu, je zajištěno výrazné snížení energetických ztrát agregátu.

Inteligentní systém SmartWire-DT usnadňuje montáž a připojení

Nasazení I/O modulů systému SmartWire-DT v krytí IP67 přináší velmi snadné, rychlé a flexibilní připojení snímačů a spínačů instalovaných mimo rozváděč. I/O moduly SmartWire-DT zajišťují sledování provozních stavů a veličin systému, jako jsou například polohy válců nebo teplota a tlak čerpacího systému. I/O moduly v krytí IP67 nabízejí různá provedení, mohou být osazeny jediným vstupem nebo výstupem, výrobci strojů tak mají maximální možnost přizpůsobit architekturu I/O systému přesně svému zařízení. I/O moduly SmartWire-DT IP67 přináší výrazné zjednodušení návrhu a montáže pro sestavení nových  systémů nebo  úpravy stávajících instalací, přinášejí zjednodušení kabelových tras, kabeláže i úsporu instalačního materiálu.

 

Celý hydraulický agregát je řízen pomocí HMI/PLC Eaton, které zajišťují maximální variabilitu řešení. HMI/PLC Eaton nabízejí možnost komunikace pomocí sítě Ethernet, rozhraní pro průmyslové sběrnicové systémy i připojení SmartWire-DT. Integrované SmartWire-DT rozhraní zajišťuje možnost přímého propojení řídicího HMI/PLC s motorovými vývody, ovladači a signalizací bez použití konvenčních ovládacích vodičů. Toto řešení snižuje náročnost realizace při zapojování  a zkracuje potřebný čas až o 85 procent.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3