INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Jiri-StablaVe středu 24. srpna 2016 v 8. hodin tamního času se otevřela první Konopná lékárna tuzemské společnosti Carun Pharmacy, která se zaměřuje na konopné potravinové doplňky, kosmetiku či zdravotnické prostředky značky Carun v Panama City Beach na Floridě.

Na sn. Jiří Stabla, zakladatel franšízového konceptu Carun

Nově otevřenou franšízovou Konopnou lékárnu najdou Američané v nákupním centru Grand Panama v Panama City Beach na Floridě. Kolemjdoucí už od počátku budování láká k nahlédnutí a budí velký rozruch díky výloze s charakteristickým konopným listem. O chod lékárny se stará český rodák Patrik Bortl, který na Floridě dlouhodobě žije a podniká.

„Chceme přilákat i zákazníky, kteří toho o konopí příliš nevědí a vnímají ho spíše jako nelegální drogu. Rádi bychom jim ukázali, že kosmetiky a potravin, které u nás najdou, se rozhodně nemusí bát, a naopak je mohou naprosto legálně dennodenně využívat pro své zdraví,“ vysvětluje provozovatel americké Konopné lékárny a master-franšízant Patrik Bortl. Produkty jsou vyrobeny z konopí o obsahu THC pod 0,3 procenta, tudíž naprosto legální.

„Na otevření je potvrzená účast televize a amerických médií. Jedná se o první lékárnu, která nenabízí THC, tedy bezpečnou i pro děti. Vysokou účast také potvrzují zájemci o franšízový koncept, chtějí nést naši značku v několika amerických městech,“ uvedl Bortl.

Další provozovny plánuje Carun Pharmacy otevřít ještě letos v New Yorku či Dallasu. Carun Pharmacy provozuje desítky Konopných lékáren v České republice, loni společnost zahájila expanzi a otevřela lékárnu v Londýně, pronikla i na polský trh, míří i do Číny, v jednání je Slovensko či Německo.

Konopí jako součást zdravého životního stylu

„Lidé v Evropě i Spojených státech se stále více zajímají o to, co jedí a jakou kosmetiku a léčiva používají. Chceme jim nabídnout bio, organickou a veganskou alternativu k běžné lékárenské a drogistické nabídce i potravinové doplňky obohacené o zdraví prospěšné látky, které v přírodě jinde než v konopí nenajdeme,“ vysvětluje Jiří Stabla, zakladatel franšízového konceptu Konopných lékáren, značky Carun a společnosti Carun Pharmacy.

Konopné semínko, panenský konopný olej i sirup rozhodně do pestrého a zdravého jídelníčku patří. Vysoký obsah bílkovin, minerálů a prospěšných rostlinných sterolů tvoří z konopného semínka jedinečný doplněk stravy. Jeho využití v kuchyni je navíc velmi pestré - rozemleté může nahradit mouku při pečení, opražené je výborné na salát nebo ovesnou kaši a vhodné je i na přípravu rostlinného mléka. Za studena lisovaný konopný olej s vysokým obsahem omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin patří mezi nejcennější rostlinné oleje vůbec. Je bohatý na řadu vitaminů a posiluje tak nejen imunitu a metabolismus, ale i krásu a pevnost vlasů, nehtů a kůže. Konopný sirup je vhodný pro děti i dospělé při dýchacích obtížích, kašli i nachlazení. Neobsahuje žádný přidaný cukr a je dostupný i v příchuti s rakytníkem.

Pro citlivou pokožku i prevenci mnoha onemocnění

Konopná kosmetika má nejen v České republice stále více příznivců. Mezi nejoblíbenější produkty bezpochyby patří celosvětově univerzální konopná mast, pro kterou se vrací mnoho zájemců. Ať už je trápí velmi suchá nebo problematická pokožka, sluncem spálená kůže nebo štípance od hmyzu, léty prověřenou mast používají rodiny s malými dětmi i senioři.

„Konopná mast je velmi vhodná pro odstranění kožních potíží i u velmi citlivé pokožky. Pro děti navíc nabízíme mast s bambuckým máslem místo vazelíny,“ říká Jiří Stabla. „Oba typy masti jsou ideální pro hydrataci, posílení a ochranu pokožky,“ dodává.

Podobné oblibě se těší i novinka - 3% a 6% CBD olej. Jak dokazují vědecké studie i reakce od lidí, účinky látky cannabidiol jsou naprosto nedocenitelné. Působí silně protizánětlivě, antioxidačně a analgeticky, díky čemuž prokazatelně pomáhá chránit nervovou soustavu, snižuje riziko ucpání tepen a uvolňuje cévy, redukuje nevolnost, epileptické záchvaty, pocity úzkosti a deprese i nespavost.

V nabídce nové lékárny nebudou samozřejmě chybět ani další potraviny a oblíbená kosmetika, mezi kterou patří pleťové krémy, ústní voda, sprchové gely, šampony i mycí emulze pro intimní hygienu.

K výrobě konopné kosmetiky Carun jsou používány výhradně rostliny konopí z panenské přírody chráněné krajinné oblasti v České republice.

Více informací získáte také na http://www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3