V souladu s novelou zákoníku práce vyplácí zaměstnavatel svým zaměstnancům v dočasné pracovní neschopnosti v době prvních tří týdnů náhradu mzdy. Vzhledem k tomu může také kontrolovat práce neschopného zaměstnance, aby nedocházelo k zneužívání náhrad mzdy.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce v Brně započala s realizací projektu Systém manažerského vzdělávání pro posílení kapacity a efektivnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce registračního čísla CZ.1.04/4.1.00/58.00001, který je financován z prostředků Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ), prostřednictvím Evropského sociálního fondu v ČR.
Domnívám se, že poskytování státní podpory zemědělského pojištění je jeden z klíčových nástrojů řízení rizik a řešení krizí v zemědělství a jako takový nepřímo přispívá k zajištění trvale udržitelného a konkurenceschopného odvětví.
Je nezpochybnitelnou skutečností, že extrémní výkyvy počasí – přívalové deště, kroupy, vichřice a jiné pohromy, komplikují stále častěji podnikání našim zemědělcům. Proti těmto a dalším rizikům se mohou zemědělci pojistit.
CENTROPOL ENERGY se nejpozději do léta stane největším alternativním dodavatelem elektřiny na domácím trhu. Během několika měsíců překročí společnost hranici 200.000 odběrných míst a předstihne tak dosud největšího alternativního dodavatele, společnost Bohemia Energy. CENTROPOL ENERGY navíc plánuje další růst nejen v Česku, ale chce se zaměřit také na zahraniční trhy. Na dnešní tiskové konferenci to uvedli zástupci firmy.
Hotely Starwood Hotels nabízejí pro každý ze svých hotelů (pro online použití i pro použití v mobilních telefonech) bohaté a vysoce přizpůsobené prostředí, kterým lákají turisty z celého světa.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...