Na trhu s letními pneumatikami letos vítězí ochrana životního prostředí. Prodejci pneu představili novinky pro letní sezónu 2011, ve kterých dominují ekologické produkty. Přední výrobci totiž reagují na nejnovější trendy a zvýšenou poptávku po eko pneu. Zákazníci by však s koupí nových letních pneumatik neměli váhat. Může totiž dojít k vyprodání vybraných modelů podobně jako v zimní sezóně.
Obraty internetových obchodů provozovaných službou ByznysWeb.cz zaznamenali meziroční růst v počtu objednávek o 150%, co znamená, že objem prodeje přes internet neustále roste. Hodnota objednávek za rok 2010 poprvé překročila sumu 511 milionů Kč.
Značka Pâté du Chef začala v roce 2010 vyvážet své výrobky na portugalský trh, který rozšířil řadu patnácti zemí Evropské unie a Ruska, kam je značka Pâté du Chef již exportována. V poslední době zaznamenala prvenství na 13. mezinárodním nápojovém veletrhu Víno & Destiláty, na kterém prezentovala své paštiky v kombinaci s vínem. Značka Pâté du Chef získala všechna tři první místa.
Péče o byt, dům, chalupu či zahrádku leze pořádně do peněz. Nová sekačka či vrtačka něco stojí a v takových případech se hodí ČSOB Kreditní karta.
Jaro je obdobím nových začátků, kdy i váš domov touží po nových, svěžích barvách. Chcete-li mít doma tu pravou jarní atmosféru, stačí být ve správný čas na správném místě. Od 17. března do 6. dubna začíná jaro v obchodním domě IKEA.
Společnost Madeta vyváží své výrobky do různých zemí světa, často i do poměrně exotických destinací. Nejčastějším exportním artiklem jsou však netradiční, ručně vyráběné výrobky. To stálo také za tím, že společnost Madeta zavedla speciální výrobny, kde jsou dodržovány ruční postupy práce.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...