INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Vysoký podíl podnikatelů a firem, kvalitní komunikace radnice s podnikateli nebo přehledné webové stránky. To jsou hlavní důvody, proč se v rámci Hlavního města pořád nejlépe podniká na Praze 2. Na druhém místě letos skončila Praha 7, třetí příčku si vysloužila Praha 22. Výzkum Město pro byznys, který již sedmým rokem hodnotí 205 obcí s rozšířenou působností a 22 městských částí hlavního města České republiky, zpracovala agentura Datank.

Městská část Praha 2 se může chlubit druhým nejvyšším podílem podnikatelů a firem v rámci celého Hlavního města a také tím, že jejich počet pořád rychle roste. Radnice se snaží podporovat hlavně domácí zástupce podnikatelské sféry. „Při pronájmu prostor pro různé obchůdky nebo kavárny se snažíme vycházet vstříc obyvatelům, Prahy 2. Mají zde slevy a výhody,“ říká tajemník Úřadu městské části Praha 2, Michal Kopecký.

Kromě pronájmu nemovitostí radnice hodně řeší i parkování. Podnikatelům chce v tomto ohledu ulehčit život. „Máme rádi pilotní projekty. U parkování bychom chtěli zavést smíšené zóny. To znamená, že když rezidenti ráno odjedou s vozem do práce, mohli by jejich stání využívat do odpoledne právě místní podnikatele,“ vysvětluje plánovaný koncept starostka Prahy 2 Jana Černochová.

V hodnocení přístupu veřejné správy Praha 2 vyniká hned několika oblastech. Výborné hodnocení získaly webové stránky s obsahem určeným pro podnikatele. Velmi dobře obstál živnostenský odbor městského úřadu v testu elektronické komunikace, kde je sledována rychlost, vstřícnost a kvalita odpovědí na dotazy týkající se podnikání. Pochvalu si zasluhují i druhé nejrozsáhlejší úřední hodiny. „Jsme jedna z nejvytíženějších radnic v Česku a tomu přizpůsobujeme i úřední hodiny. A máme pocit, že současný stav ještě pořád nestačí. Plánujeme zavést alespoň jeden den v týdnu úřední hodiny až do večera nebo alespoň jeden týden v měsíci úřadovat i v sobotu, “ doplnila Jana Černochová.

Druhé místo si letos odnesla Praha 7 a to zejména díky nejmenšímu výdajovému deficitu a také výbornému výsledku v testu elektronické komunikace, ve kterém tato městská část dopadla nejlépe z celého Hlavního města. Třetí příčku obsadila Praha 22, kde meziročně nejrychleji narůstá podíl podnikatelů a firem a staví se zde také nejvyšší počet nových bytů.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3