INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Na nadcházejícím Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně představí své služby UniCredit Bank, UniCredit Leasing a UniCredit Factoring, lídři českého trhu ve financování malých a středních firem i velkých korporací. Návštěvníci získají informace o novinkách a trendech v oblasti korporátního bankovnictví, exportního financování, leasingových a faktoringových služeb. Všechny tři společnosti najdete na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně na stánku 076 v pavilonu Z.

Za ekonomickým úspěchem České republiky z velké části stojí strojírenství, výroba automobilů i dopravních strojů a technologický sektor obecně. Konjuktura a kladná čísla hospodářského růstu se projevují i v českém exportu. Rychle se měnící geopolitická situace nutí české firmy stále více diverzifikovat. Pro vývozce se ale zároveň objevují nové příležitosti v netradičních oblastech.

„Kromě oživení poptávky z Ruska a již tradičního postavení Ázerbájdžánu, tedy země s jednou z nejvyšších angažovaností z pohledu exportního financování, se stále častěji setkáváme s poptávkami z jihovýchodní Asie, především Indonésie, Laosu a Vietnamu. Větší prostor v českém exportu by v budoucnu mohl zaujmout africký kontinent, který však i přes postupný růst stále zůstává pod svým potenciálem,“ vysvětluje Jiří Flégl, manažer strukturovaného exportního financování UniCredit Bank. Za zmínku jistě stojí zlepšení obchodních podmínek ve Střední Americe. Pokročilá regionální integrace, strategická poloha u námořních cest a především nově vznikající celní unie láká investory ze všech koutů světa.

Prezentaci banky na veletrhu doprovodí UniCredit Leasing, jeden z lídrů trhu nebankovního financování a součást finanční skupiny UniCredit Bank. Společnost, která letos oslavila čtvrt století na českém trhu, představí návštěvníkům nabídku produktů a služeb pro financování strojů, zařízení a zemědělské techniky. UniCredit Leasing již dnes financuje mnohé z potřeb českých exportérů a nabízí celou řadu způsobů, jak profinancovat investiční záměr každého klienta. Dlouhodobě roste poptávka klientů po zprostředkování finančních produktů leasingu, které potřebné investice zajistí s minimálními či dokonce nulovými počátečními náklady.

„Financování strojů a strojních technologií je důležitým segmentem, ve kterém se nám daří uplatňovat všechny tři obchodní kanály. Daří se v přímém obchodě, v synergiích s bankou a v neposlední řadě ve spolupráci s výrobci a dodavateli samotné techniky. Ve strojním zařízení je trendem rozhodně finanční leasing. V tomto segmentu dosahuje dokonce až dvou třetin všech prodejů. Firmy si díky němu pořizují vybavení jako jistou formu investice, která má u těchto zařízení mnohem delší užitnou hodnotu než je doba jejich financování, “ říká Jiří Matula, generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Leasing.

Kromě možností financování stále populárnějším finančním a operativním leasingem představí UniCredit Leasing na veletrhu i další produkty. Od běžného účelového úvěru na pořízení strojů CreditMachinery až po možnosti předfinancování strojů do výroby, nepravidelných a odložených splátek, výhodného pojištění a také možnosti kombinace s různými dotačními tituly.

S exportním financováním má UniCredit Bank široké zkušenosti. Kvalitu jejích služeb loni opět potvrdil prestižní finanční titul Euromoney udělením nejvyššího ocenění v soutěži Best Trade Finance Bank. UniCredit Bank je rovněž generálním partnerem Exportní ceny DHL, prestižního ocenění pro malé a střední podniky schopné prosadit se na zahraničních trzích.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3