INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V průběhu ledna přibylo 505 nových nespolehlivých plátců DPH. Jedná se o druhý nejvyšší meziměsíční přírůstek za posledních čtrnáct měsíců. Celkový počet nespolehlivých plátců DPH v ČR se tak ke konci ledna vyšplhal na 7 962. Statistiky dnes zveřejnila poradenská společnost Bisnode, která se zabývá poskytováním ekonomických informací o firmách.

„Leden představuje již třetí měsíc v řadě za sebou, kdy v registru nespolehlivých plátců DPH podnikatelské subjekty přibývají velmi rychlým tempem,“ říká analytička Bisnode Petra Štěpánová s tím, že celkový počet firem, které pro své obchodní partnery z pohledu DPH mohou představovat riziko se blíží osmi tisícům, a to i přes to, že se každý měsíc zvyšuje počet firem, které jsou z registru nespolehlivých plátců DPH vymazány. .

Nejvíc nespolehlivých plátců je mezi společnostmi s ručením omezeným (6 177, tj. 77,6 procent)
a živnostníky (1 199, tj. 15,1 procent). „Podíl živnostníků mezi nespolehlivými plátci DPH mírně klesá, zatímco podíl společností s ručením omezeným v registru roste,“ dodala Petra Štěpánová z Bisnode.

V průběhu ledna 2016 zásadně vzrost počet nespolehlivých plátců mezi subjekty, které dle klasifikace ČSÚ neuvádí tržby. „Dvě třetiny z těchto firem jsou podle metodiky Bisnode považovány za „spící,“ doplnila analytička Bisnode.

Lednový přírůstek nespolehlivých plátců DPH obstaraly zejména firmy z Prahy (77 procent) a Středočeského kraje (12 procent). Vetřech krajích se od konce loňského roku počet nespolehlivých plátců DPH snížil – v Jihočeském o tři a v Karlovarském a Ústeckém shodně o jeden subjekt. „V lednu, stejně jako v prosinci 2016, bylo z černé listiny nespolehlivých plátců DPH vymazáno celkem 81 subjektů, což jsou od spuštění registru historicky nejvyšší počty,“ uzavřela analytička Bisnode Petra Štěpánová

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3