INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

peugeot 2008 facelift 2023 webFacelift je u auta jakási zkrášlovací a modernizační kúra, která má dát vozu dostatek energie na to, aby se křivka prodejů držela nahoře, a to až do příchodu nové generace. Většinou tak faceliftované automobily přicházejí s atraktivnějším designem, novými technologiemi i někdy i s novými motory. A taky s novou cenou, zpravidla však vyšší, než byla ta původní. Vždyť kdo by dával vylepšení zadarmo?


Jde to ale i jinak. Nový Peugeot 2008 splňuje všechna pravidla faceliftu. Má nový design, konkrétně novou masku, přední i zadní světla, zadní část, kola, barvy, čalounění atd. V interiéru se objevil Peugeot i-Connect® Advanced, tedy infotainment, který má moderností a kvalitou blízko k prémiovým segmentům. Největší revoluce se ale odehrála v pohonech. K tradičním benzínovým a dieselovým pohonům přibyl efektivní mild-hybrid o výkonu 136 koní, který dokáže snížit spotřebu a emise až o 15 %. Elektrické verzi e-2008, která je mimochodem nejprodávanějším elektromobilem značky Peugeot v ČR, stoupl dojezd z 340 na 406 kilometrů, což je bezpochyby citelný nárůst. Nejlepší na tom ale je to, že veškerá tato nákladná vylepšení nejdou na vrub kupujícím. Nový Peugeot 2008 je překvapivě levnější než jeho předchůdce.


V lednu tohoto roku atakovala cenovka tohoto populárního městského SUV hranici 600 tisíc korun. Dnes ho po modernizaci pořídíte za akčních 470 tisíc. A můžete-li si dovolit bezstarostný luxus v podobě operativního leasingu, vejdete se pod sedm tisíc měsíčně. Jak je to možné? Na to nám na tiskové konferenci k uvedením modelu na trh odpověděl ředitel značky Peugeot, Marco Venturini: „Poslední roky pro nás byly těžké. Covid, čipová krize, logistické výpadky… to je jen část pohrom, kterým jsme donedávna čelili. Následný kolaps ve výrobě měl za následek zdražení vozů a ztrátu konkurenceschopnosti. Naštěstí se v současné době situace ve výrobě vrací zpět do normálu, a jsme tak schopni dodávat vozy ve standardních lhůtách. Vracíme také akční ceny, což je i případ třeba modelu 2008. Dále také intenzivně pracujeme na strategii, která by vrátila značku tam, kam patří.“


Vypadá to, že se tam, kam patří, vrátí i Peugeot 2008, a to na pozici jednoho nejprodávanějších modelů na českém trhu. Potenciál na to rozhodně má.

***

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3