INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V Říčanech u Prahy na adrese Kolovratská 1367 byla vybudována firmou Bonett Bohemia a.s. nová veřejná CNG stanice. Moderní samoobslužná plnicí stanice má výdejní stojan CNG vybavený dvěma koncovkami pro plnění osobních a dodávkových vozů (koncovka NGV1), a je vybavena kapacitním skladem CNG o objemu téměř 1 300 m3 plynu. CNG na této stanici naplní i řidiči nákladních vozů a autobusů, a to díky speciální redukci, která je k dispozici. CNG stanice je plně implementována do stávající čerpací stanice pohonných hmot, je otevřena nonstop, placení je možné uskutečnit pomocí platebního terminálu CNG či platební kartou nebo v hotovosti.

„Nová CNG stanice v Říčanech vznikla u jednoho z nejvýznamnějších dealerů značky Iveco v ČR. Potvrzuje se tím trend rozšiřující se nabídky služeb pro zákazníky žádající CNG dodávky a tahače, kdy poptávka po CNG jednoznačně roste. Jsme rádi, že po vybudování CNG stanice pro továrnu Iveco ve Vysokém Mýtě jsme mohli dodat i tuto stanici. Bonett bude provozovat na konci dubna už 15 vlastních CNG stanic, a stanici v Říčanech budeme našim zákazníkům doporučovat,” řekl Václav Holovčák, místopředseda představenstva Bonett Gas Investment.

„CNG stanice má velmi dobrou strategickou polohu a je výborně dostupná jak z dálnice D1 oběma sjezdy, tak i ze směru Uhříněves - Říčany z ulice Černokostelecká. Jednou z jejích výhod je její nepřetržitý provoz. Aktivně se zapojujeme do oblasti zlepšování životního prostředí, otevřením CNG stanice a našimi aktivitami v oblasti prodeje vozidel na CNG se snažíme napomáhat snižovat negativní dopady dopravy na životní prostředí,” uvedl Jiří Tovara, ředitel společnosti PROFI AUTO CZ, která stanici CNG otevřela. „Používání stlačeného zemního plynu je pro motoristy úspornější vzhledem k výrazně nižším nákladům provozovatele vozidel na CNG. Je více než jasné, že počet vozidel na CNG bude dále narůstat, mimo jiné i proto, že stále více klientů požaduje přepravu svého zboží dopravci, kteří nepoškozují naše životní prostředí,” dodal Jiří Tovara.

V České republice funguje již 85 veřejných plnicích stanic na stlačený zemní plyn, do konce roku 2015 by jich měla být nejméně stovka. Počet vozidel jezdících na CNG u nás přesahuje 9 000, v roce 2015 se očekává růst počtu CNG vozidel cca o 50 procent.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3