INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Druhá polovina letních prázdnin bude pro české motoristy příznivá. Ceny pohonných hmot by se až do konce srpna neměly zásadně odchýlit od těch současných. Vyplývá to z odhadů společnosti ARMEX Oil, největšího soukromého dodavatele ropných produktů v Česku*. Vyplňují se tak květnové odhady společnosti, která předpovídala, že se cena Naturalu 95 a nafty v hlavní letní motoristické sezóně nedostane nad 35 korun za litr. Natural se nyní prodává v průměru za 33 korun na litr, nafta je ještě o zhruba dvě koruny levnější.

Hlavními faktory, které ovlivňují vývoj ceny pohonných hmot u nás, jsou cena ropy a kurz amerického dolaru vůči euru. „Cena ropy dlouhodobě pozvolna klesá především kvůli vysokým zásobám a převaze nabídky nad poptávkou. To se odráží i na trzích s pohonnými hmotami. Kurz dolaru, jakkoliv je jeho denní volatilita vysoká, již neposiluje tak razantně, jako na počátku roku. Je tedy více než pravděpodobné, že až do konce prázdnin nebudou čeští řidiči tankovat pohonné hmoty dráž než před jejich začátkem,“ uvedl Hynek Sagan, generální ředitel společnosti ARMEX Oil.

Přestože letní sezóna není z pohledu prodejců pohonných hmot nijak výjimečná, řidiči ji vnímají mnohem senzitivněji. „Hlavní letní sezóna na ceny paliv žádný zásadní vliv nemá. Jsou roky, kdy jsou ceny pohonných hmot v létě nejvyšší, ale takových roků je statisticky poskrovnu. Zákazníci však v letní sezoně jezdí víc a jsou tedy na jakékoliv zdražení v létě zásadně citlivější, než je tomu v jiných obdobích roku. Letošní vývoj cen pohonných hmot svědčí o tom, že i vyšší spotřeba motoristů ceny nijak neovlivňuje,“ uvedl Hynek Sagan.

Společnost ARMEX Oil vlastní síť 13 čerpacích stanic, zaměřuje se ale především na velkoobchodní prodej pohonných hmot. Firma s obratem přes 14 miliard korun je součástí skupiny ARMEX, do které patří také další distributor pohonných hmot TRANSCARGO, dodavatel energií ARMEX ENERGY a inženýrská společnost ARMEX Inv est. Skupina ARMEX patří podle žebříčku Czech Top 100 mezi 40 největších firem v zemi.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3