INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Přes stovku vysokoškolsky vzdělaných techniků přijme v následujících měsících přední výrobce světel pro automobilový průmysl společnost Varroc Lighting Systems do svých závodů v Šenově u Nového Jičína, v Rychvaldu a do ostravské kanceláře. Masivní nábor specialistů pro potřeby globálního vývojového centra souvisí s růstem poptávky zákazníků, který přinese i investice do rozvoje závodu v Novém Jičíně a v Rychvaldu ve výši 1,28 miliardy korun do roku 2019.

„Objem zakázek, které se nám daří získávat, v posledních letech výrazně roste. Abychom uspokojili poptávku všech našich odběratelů, investujeme do modernizace a rozšiřování stávajících technologií a tento krok logicky vyžaduje i personální posílení, “ uvádí Todd Morgan, Senior Vicepresident pro vývoj produktů společnosti Varroc Lighting Systems.

Šanci získat atraktivní místo v regionu s vyšší nezaměstnaností mají především odborníci z oblasti optiky, elektrotechniky, konstrukce a plastů. Budou se tak moci podílet na vývoji a designu světel do automobilů předních světových značek jako například Bentley, Jaguar, Land Rover, Tesla, VW, Škoda, Ford, PSA, GM nebo FCA.

Společnost Varroc Lighting Systems zaměstnancům například pomáhá se zařízením bydlení, poskytuje jim příspěvek na dopravu a dokonce má i vlastní firemní školku. „Kromě propracovaného systému benefitů, nadstandardních mzdových podmínek a zázemí mezinárodní společnosti je pro naše lidi v neposlední řadě atraktivní i příležitost kariérního růstu v dynamickém odvětví,“ říká Zuzana Vitamvásová, HR manažerka pro sdílené služby společnosti Varroc Lighting Systems.

V současnosti je Varroc Lighting Systems jedním z nejperspektivnějších zaměstnavatelů nejen na Severní Moravě, ale i v celé České republice. Aktuálně společnost zaměstnává přes 2300 zaměstnanců, včetně 380 inženýrů a techniků, kteří pracují v oblasti vývoje produktů.

O SPOLEČNOSTI VARROC LIGHTING SYSTEMS

Varroc Lighting Systems se sídlem v Plymouthu v USA je ve výhradním vlastnictví mezinárodní skupiny Varroc Group. V České republice má 135letou tradici (dříve pod názvem Autopal), nyní je globálním centrem vývoje a tvůrcem vnějšího osvětlení pro výrobce automobilů, včetně prémiových značek.

Zabývá se výzkumem, aplikačním vývojem a výrobou světlometů, zadních skupinových svítilen a elektronických řídicích systémů. V České republice působí ve třech lokalitách, a co se týče počtu zaměstnanců a objemu produkce, je česká odnož Varroc Lighting Systems největší na světě. Své pobočky s téměř 5 000 zaměstnanci firma provozuje v Evropě, Asii a Americe.

 

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3