INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Pracovní agentura Wincott People, specializující se na přidělování kvalifikovaných zaměstnanců i manuálních pracovníků do přibližně pěti stovek firem na území České a Slovenské republiky, úspěšně ukončila oficiální jednání o strategickém partnerství a k 31. 12. 2016 koupila své dva větší konkurenty – společnosti XAWAX a McROY. Wincott People se díky této transakci stává dvojkou na trhu pracovních a personálních agentur v ČR a SR. Ambiciózní investiční a pro-růstový byznys plán Wincott People pro následující období zahrnuje nejen cíl stát se leaderem bývalého „federálního“ trhu, ale také zásadně ovlivňovat trendy a pracovní agendu v celém regionu střední a východní Evropy z pozice respektovaného „vyzyvatele“.

„Společnost Wincott People vstoupila kapitálově i organizačně do pracovní agentury XAWAX
a pracovní a personální agentury McROY. Jde o přátelské spojení tří firem se společným zaměřením na lidské zdroje a přidělování pracovníků předním výrobním firmám hlavně v oblasti automobilového, strojírenského a elektrotechnického průmyslu, logistiky, potravinářství a také v oblasti maloobchodu. Výborně se doplňujeme svými silnými stránkami, zákaznickým portfoliem i teritoriem působnosti. Navíc teď můžeme „těžit“ ze vzájemné synergie a rozšířit dosavadní dovednosti i o nové specializace, tedy například personální poradenství a recruitment pracovníků pro kvalifikované nemanuální pozice a střední či vyšší manažerské pozice. Naším společným cílem je se stát ve velmi blízké budoucnosti jedničkou mezi pracovními agenturami. Již nyní dáváme dohromady v Čechách, na Moravě
a Slovensku práci téměř 10 000 lidem,“ potvrzuje Jan Hendrych, CEO skupiny Wincott People.

Výhodné spojení

Zakladatelé firem Wincott People, XAWAX i McROY budou i nadále působit v řídících pozicích.

„Nejvýznamnější konsolidace na trhu pracovních agentur za posledních několik let přitom významně podpoří obecnou mobilitu pracovních sil v ČR a SR. Zároveň přináší výhody nejen uchazečům o práci, ale i našim stávajícím zaměstnancům a zákazníkům – tj. firmám, které řeší akutní nedostatek lidí. Všem našim zaměstnancům již nyní nabízíme mnohem více příležitostí k uplatnění, které jim bude lépe vyhovovat – např. s ohledem na typ provozu, zemi, vzdálenost od bydliště, pracovní dobu apod.,“ doplňuje Jan Hendrych a dodává: „Našim zákazníkům teď můžeme s téměř 10 000 zaměstnanci pomáhat ještě flexibilněji řešit personální potřeby a optimalizovat tak jejich výkon, a to i v době kritického nedostatku kvalifikovaných, a dokonce i nekvalifikovaných pracovníků. Navíc, jako finančně silný a zkušený partner, přinášíme firmám nejen jistotu do obchodního vztahu, ale i jednodušší operativu při zpracování administrativních kroků souvisejících s přidělováním pracovníků,“ vyjmenovává Jan Hendrych.

To, že agenturní zaměstnávání dokáže konkurovat „standardnímu“ zaměstnaneckému poměru dokazuje i fakt, že skupina Wincott People má k dispozici k 1. 1. 2017 44 ubytoven s celkovou kapacitou 6 000 lůžek v blízkosti velkých průmyslových areálů, kde ubytovává své zaměstnance (a to dokonce i v páru se svým partnerem či partnerkou) se slevou 15 - 25 % z ceníkové ceny. Společným standardem ubytoven Wincott People je například vlastní sociální zařízení, lednička i televize na pokoji, a dále vybavená kuchyňka na patře, nepřetržitá ostraha, každodenní úklid, bezplatné parkování a Wi-Fi v celém objektu zdarma. „Z hlediska časového je pro Wincott People samozřejmostí i zajištění autobusové dopravy k místu výkonu práce a poskytování dalších benefitů, jako příspěvek na pracovní oděv, obuv a pomůcky. Pracovníkům, kteří nají chuť se dále rozvíjet, zprostředkováváme absolvování odborných zkoušek nebo např. pomůžeme s obnovením licence či certifikace,“ uzavírá Jan Hendrych za Wincott People.

Flexibilní řešení HR

Wincott People je mezinárodní skupina poskytující firmám flexibilní řešení v oblasti lidských zdrojů. Specializuje se na vyhledávání a výběr zaměstnanců především dělnických profesí - kvalifikovaných i nekvalifikovaných - a jejich dočasné přidělování zejména v oblasti automobilového a strojírenského průmyslu i v dalších odvětvích. Poskytuje kompletní služby od náboru vhodných pracovníků, přes jejich školení, nastavení motivačního systému, až po zajištění personální a mzdové agendy včetně administrativních úkonů vůči státním orgánům. Nově poskytuje i služby personálního poradenství
a recruitment pracovníků pro kvalifikované nemanuální pozice a střední či vyšší manažerské pozice.

Společnost s odhadovaným konsolidovaným ročním obratem 2,8 mld. Kč (za rok 2016) působí především v rámci České a Slovenské republiky. Poskytuje služby více než pěti stovkám klientů a zaměstnává téměř 10 000 lidí.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3