INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

2022 06 29 1Přesně měsíce se udržela výše úrokových sazeb na depozitních produktech Ney spořitelního družstva. Po čtyřech týdnech družstevní záložna opět sahá ke změnám a zvyšuje sazby na Termínovaných vkladech a Spořících účtech a změna se týká i podřízených vkladů. Tam dokonce dosáhla, ještě před několika měsíci zcela nepředstavitelnou, hranici neuvěřitelných 7% p.a..

Představenstvo spořitelního družstva tak reaguje nejen na další kroky ČNB, ale především na vývoj na trhu. A klientům tím dává jasnou a zřetelnou zprávu o tom, že jejich uložené peníze jsou v dobrých rukách premiantů na trhu, kteří promptně reagují na změny trhu a o peníze svých střadatelů se starají s nejlepší péčí. Spořící účet za své tříměsíční působení na trhu poskočil téměř o třetinu a nyní jsou vklady na něm úročeny 5,75 % p.a.. NEY spořitelní družstvo je tím pádem stále jedničkou na trhu s nejlepší sazbou mezi všemi bankovními i nebankovními institucemi.

„Rozhodli jsme se opět operativně reagovat na regulaci ČNB a s tím související vývoj, včetně ohledu na konkurenci. Našim hlavním cílem jsou spokojení klienti, proto musíme přizpůsobovat sazby tomu, co se na finančním trhu děje a skutečně to nejsou jen drobné kosmetické změny, u některých úložek se navyšuje i o více než 1%.. Chceme držet standart, na který jsou naši střadatelé zvyklí a ta doba je nyní skutečně, co se týká vývoje ekonomiky, velmi složitá. Lidé se bojí o své úspory a my jim chceme alespoň trošku pomoci přibrzdit znehodnocení jejich peněz inflací,“ vysvětluje Lukáš Hartl, předseda představenstva NEY spořitelního družstva.
U termínovaných vkladů se sazby zvýšily jak u měsíčních přípisů úroku, tak u přípisů na konci období vkladu. Velkou změnou je zrušení pásmového úročení, uvedené sazby tak platí pro všechny vklady do výše 9.999.000,- korun. A opět se při zvažovaných změnách projevil zájem klientů, kteří nyní častěji sahají po krátkodobých úložkách a své peníze vkládají na termínované pouze na několik měsíců, aby mohli s financemi případně snáze a rychleji nakládat.
„Opět se největší změny dotýkají sazeb právě u vkladů s kratší dobou úložky, v podstatě jde o čtvrtletní, pololetní a roční vklady. Aktuálně jsou úložky u roční smlouvy úročeny sazbou 6,25 procenta ročně, což je o 20% více než před měsícem,“ vysvětluje situaci Hartl.

NEY spořitelní družstvo je tradiční česká finanční instituce, která minulý rok oslavila 21 let od svého založení. Svým členům z řad občanů, živnostníků a firem nabízí atraktivní úvěrové a spořicí produkty. Vlajkovou lodí produktového portfolia je pojištěný Termínovaný vklad s výhodným zhodnocením. Mezi úvěrové produkty patří Spotřebitelský a Podnikatelský úvěr. Jako jediná z finančních institucí v České republice začala nabízet spotřebitelský úvěr Americká hypotéka a Americká investiční hypotéka bez pravidelných měsíčních splátek. Zakládáme si zejména na osobním přístupu a individuálním přizpůsobení naší nabídky potřebám klienta. Stejně jako bankovní subjekty jsme podrobeni regulaci. Dohled nad činností NEY spořitelního družstva vykonává Česká národní banka.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3