INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

MonetaJiž 150 klientek Moneta Money Bank využilo od letošního ledna unikátní nabídku podnikatelského úvěru, určeného výhradně pro ženy. Zájem o něj navíc rok od roku narůstá.

Za pomocí tohoto úvěru, který Moneta nabízí díky spolupráci s Evropským investičním fondem (EIF), banka za devět měsíců tohoto roku zafinancovala projekty žen-podnikatelek za téměř 60 miliónů korun.

Ženy, které o tento úvěr požádaly, podnikají nejčastěji v oblasti velkoobchodu a maloobchodu. „Mezi další časté sektory podnikání patří například zpracovatelský průmysl, profesní, vědecké a technické činnosti, ubytování, stravování a pohostinství,“ uvedla Zuzana Filipová, ředitelka komunikace a ESG Moneta Money Bank. Nejčastěji o úvěr žádají ženy ve věku od 40 do 50 let: nejmladší z nich bylo 22 let, nejstarší pak 70 let.

„Diverzita v podnikatelském sektoru je důležitá, do podnikatelského prostředí přináší nový drive, což je prospěšné všem. I to je jeden z důvodů, proč pokračujeme ve spolupráci s Evropským investičním fondem a podporujeme ženy podnikatelky. I přesto, že českému businessu dominují muži, vidíme, že zájem žen podnikat roste. Jsme proto rádi, že se na tom i díky nabídky úvěrů EaSI můžeme podílet,“ řekla v této souvislosti Zuzana Filipová.

Převahu mužů v podnikání ukazuje i portfolio podnikatelských účtů od Monety, které tvoří jen čtvrtina žen. Důvodů, proč ženy s podnikáním váhají, může být více. „Podnikání je nejistá a riziková činnost. Ženy mají obecně obezřetnější a opatrnější povahu než muži, proto je pro ně větší jistota být zaměstnané. Navíc pro ně často není snadné kombinovat podnikání a rodinný život,“ dodala Zuzana Filipová.

Moneta poskytuje úvěr ve spolupráci s Evropským investičním fondem (EIF) v rámci záručního programu pro zaměstnanost a sociální inovace EaSI a aktuálně u něj nabízí sazbu od 5,9 % p. a. Tato instituce za úvěr ručí až do výše 80 % z celkového objemu poskytnutých finančních prostředků. Je určen pro ženy podnikající jako OSVČ nebo právnické osoby, kde vlastnický podíl žen přesahuje 50 % a zároveň je splněna podmínka mikropodniku. Žadatelky mohou získat až 650 000 korun k rozvoji podnikání v podobě investic nebo plateb provozních výdajů. Další informace jsou dostupné na www.moneta.cz/program-easi.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3