INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
CSOB_logoHypotéka s bonusem představuje unikátní novinku ČSOB, která významným způsobem odmění klienty za věrnost formou pozitivní motivace, a nabídne jim za ni na českém trhu zcela ojedinělý bonus. Banka jim z celkové výše úvěru odpustí 5 %, pokud s úvěrem dlouhodobě zůstanou u ČSOB. Klientům klesnou měsíční splátky i celková výše jistiny úvěru, kterou bance splatí. Například u dvoumilionové hypotéky bude odpuštěno 100 000 korun.

ČSOB tak reaguje na současný trend refinancování hypotečních úvěrů. „Přesná čísla za český hypoteční trh neexistují, ale odhad podílu refinancovaných úvěrů je kolem 30 % nových hypoték. Za poslední roky přitom význam refinancovaných úvěrů postupně roste a v nejbližší budoucnosti očekáváme pokračování tohoto trendu," vysvětlil Petr Hutla, člen představenstva ČSOB a vrchní ředitel Distribuce.

„I přes tento trend na českém trhu dosud chyběl produkt, který by klienty pozitivně motivoval k tomu, aby zůstali u své banky. Bonus je dostatečný na to, aby klient nemusel přemýšlet každých pár let o výhodách a nevýhodách refinancování – ostatně, dnešní edukovaní klienti si parametry dokážou velmi dobře porovnat," dodal Petr Hutla.

Refinancování – výhody i skrytá rizika

Z průzkumů ČSOB je patrné, že přibližně polovina klientů při refixaci úrokové sazby vyjednává se svojí bankou o nových parametrech úvěru, což je nezanedbatelné číslo. Zřejmými důvody, proč lidé od refinancování nakonec upustí, jsou náklady spojené s novým úvěrem – odhad nemovitosti, poplatek za vyřízení úvěru, poplatek za čerpání úvěru, nová pojištění, vedení dalšího běžného účtu a podobně. Svou roli pak hraje i časová náročnost - průměrně klienti stráví vyjednáváním o refinancování 25 dní.

„Přestože to mnohdy „poradci" zdůrazňují, sazba není zdaleka jediným důležitým parametrem. Nové jednorázové i pravidelné náklady mohou výhodu nižší sazby snadno vymazat. Spoléhat tak na refinancování a posuzování hypotečního úvěru pouze podle úrokové sazby jako na cestu, jak zaplatit na hypotéce méně, může být - a mnohdy je - ve výsledku dost zavádějící," uvádí Ivana Bohatcová, výkonná manažerka segmentu Bydlení a úvěry ČSOB.

ČSOB se rozhodla na stoupající náročnost klientů a narůstající počty refixací reagovat novou inovativní hypotékou, která klienta k věrnosti motivuje pozitivní cestou a nikoliv sankcemi, jak bylo dosud na trhu obvyklé. Klientovi, který s úvěrem u ČSOB zůstane, totiž odpustí 5 % z výše úvěru. V případě dvoumilionové hypotéky tak klient splatí úvěr ponížený o 100 tisíc korun. O první část bonusu mu bude úvěr snížen po dvanácti letech splácení hypotéky, o druhou polovinu na konci splatnosti úvěru.

„Jsme si vědomi toho, že život s hypotékou představuje zátěž, a že lidé zcela logicky hledají způsoby, jak tuto zátěž snížit. Proto přinášíme jedinečné komplexní řešení, kdy klientům za jejich věrnost odpustíme část úvěru a ti tak nemusí v průběhu let řešit další a další refinancování úvěru," uzavřela Ivana Bohatcová.

Podmínkou pro získání bonusu je minimální doba splácení úvěru 20 let. Povolená mimořádná splátka je maximálně 20 % ze zůstatku úvěru v době změny úrokové sazby. V případě, že klient nesplní podmínky pro získání bonusu, stává se z hypotéky standardní úvěr, žádných sankcí se nemusí obávat. Pokud je klientovi již poskytnuta první část bonusu a následně dojde k porušení podmínek, klient o již poskytnutou část bonusu nepřichází.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3