INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Nepříliš stabilní ekonomická situace uplynulých let naučila Čechy čerpat půjčky s rozvahou. Přestože spotřebitelské úvěry letos zaznamenaly mírný pokles až o 2,3 %, zaznamenáváme trend zvýšeného zájmu o seriózní úvěry u bankovních institucí s důrazem na rychlost a transparentnost vyřízení půjčky.

Nedávné průzkumy ukázaly, že pro téměř 50 % klientů, kteří si chtějí vypůjčit peníze, hraje důležitou roli také rychlost vyřízení půjčky a jednoduchá administrativa bez skrytých poplatků. „Žádosti klienta o půjčku jsme schopni vyhovět i během několika hodin," řekl Tomáš Kuna, ředitel české a slovenské ZUNO. "Nicméně v průměru vyřizujeme žádosti do 5 dnů." Důležitou roli při výběru půjčky hraje také transparentnost podmínek, za kterých je půjčka poskytnuta. Při sjednání úvěru mohou lidé často narazit na další poplatky, které ve výsledku půjčku značně prodraží.

O půjčky mají v Čechách zájem nejvíce domácnosti s příjmem 20 až 30 tisíc korun měsíčně. Klienti o úvěry žádají nejčastěji na jaře, kdy probíhají rekonstrukce bytů a domů, nebo na podzim, v předvánočním období. „V České republice je už několik měsíců zřejmý pokles zájmu o půjčky na zboží nebo dovolenou," uvedl Zdeněk Bubák z finančního serveru Finparáda. "Spotřebitelské úvěry lidem slouží především k financování nákupu auta nebo vybavení domácnosti, tedy věci, které lidé opravdu potřebují a mají trvalejší hodnotu."

S nástupem nových internetových bank, které nabízejí nižší úrokové sazby, lze očekávat pokračování trendu jednoduché půjčky za transparentních podmínek. „Od konce března, kdy jsme představili naši online půjčku, evidujeme již několik set schválených půjček. Průměrná výše poskytovaných úvěrů se pohybuje kolem 100 000 korun," dodal Tomáš Kuna.

V Česku, na rozdíl od zahraničí, zatím není zvykem půjčovat si na vzdělání, nebo operace či jiné zdravotnické zákroky. Do budoucna lze ale očekávat zvýšený zájem o financování podobných služeb.

Mezi zeměmi Evropské Unie patří české domácnosti k nejméně zadluženým. Průměrné zadlužení domácností v EU se nyní pohybuje na 44 % HDP, české domácnosti vykazují zadlužení zhruba 28 % HDP.

Online banka ZUNO patří do bankovní skupiny Raiffeisen Bank International. Od svého vstupu na český trh dosud získala 37 000 klientů, kteří si u ní uložili celkem 13 miliard korun. Českým klientům nabízí běžný ÚČET v několika měnách, SPOŘENÍ, SPOŘENÍ PLUS, termínovaný VKLAD, úvěry PŮJČKA, PŮJČKA PLUS a přečerpání účtu REZERVA – všechny služby je možné ovládat přes internet. ZUNO sází na jednoduchost, top úroky a otevřenou komunikaci s klientem prostřednictvím elektronické pošty, Facebooku, contact centra a dalších moderních způsobů komunikace. Další informace o českém zastoupení ZUNO BANK AG naleznete na www.zuno.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3