INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Od pondělí 21. května má veřejnost v samostatné kategorii soutěže Nejlepší banka 2012 možnost rozhodnout o tom, který bankovní produkt či služba je nejvíce inovativní. O místo „na bedně" usilují smartbanking a bezkontaktní platby i řada dalších novinek, jako je možnost volby hodnoty bankovek při výběru z bankomatu, kreditní karta na počkání, multiměnová debetní karta k běžnému účtu nebo konsolidace půjček. Hlasovat pro vybraný produkt je možné on-line na www.nejbanka.cz do 8. června 2012.

Letos má ambice stát se Bankovním inovátorem 17 bankovních institucí. Nominace potvrzují nástup smartbankingu, který klientům nabízí ovládat finance pomocí chytrého telefonu, a také bezkontaktních technologií. „Těší mne, že banky stále více využívají chytré technologie, jež vycházejí vstříc zákazníkovi a usnadňují mu tak každodenní finanční operace. Příkladem takových je zejména bezkontaktní platební styk prostřednictvím mobilního telefonu nebo speciální platební karty," řekl obchodní ředitel IBM Česká republika Pavel Šiška.

Bezkontaktní technologie jsou ale mezi posuzovanými bankami rozšířeny stále ještě málo. Podle průzkumu společnosti Datank, která finanční instituce v soutěži Nejlepší banka hodnotí, ji v nabídce zatím mají jen Citibank, Česká spořitelna a Komerční banka. Zato smartbanking se v nabídce finančních domů objevuje poměrně často, momentálně jej poskytuje devět hodnocených bank.

„O bezkontaktních platbách se mluví několik let, protože technologie již není problém. Výzva pro banky spočívala v nalezení vhodného uplatnění a rozšíření jak mezi platícími, tak zejména mezi příjemci plateb. Není také nijak překvapivé, že nástup bezkontaktních plateb souvisí i s velkým rozšířením chytrých telefonů a tabletů," konstatoval poradce KPMG Česká republika Zdeněk Tůma.

Cílem kategorie Bankovní inovátor je představit zajímavé novinky v nabídce bankovních domů a nechat veřejnost vybrat produkt, službu nebo přístup, které považuje za inovativní, nejvíce zajímavé a užitečné. Loni zvítězila Lady karta Komerční banky se speciálními doplňkovými službami včetně možnosti pojištění kabelky i jejího obsahu.

Soutěž Nejlepší banka nabízí již čtvrtým rokem unikátní srovnání bank na základě celé řady hodnocených kritérií s důrazem na maximálně objektivní proces hodnocení. Titul Nejlepší banka 2012 získá banka, jež dokáže nabídnout klientům nejvýhodnější produkty a služby a současně vykazuje dobré hospodářské výsledky, které svědčí o její stabilitě a přínosu pro majitele. Vítězové Nejlepší banky 2012, stejně jako soutěže o Bankovního inovátora 2012, budou slavnostně vyhlášeni v září.

Nominace na Bankovního inovátora 2012:

Air Bank

Možnost výběru bankovek při výběru z bankomatu

Klient si při výběru z bankomatu může na dotykové obrazovce vybrat, v jakých bankovkách chce požadovanou sumu dostat. Tuto službu nabízí Air Bank na českém trhu jako jediná.

AXA Bank Europe

Spořicí účet od AXA Bank

Účet spojující běžný a spořicí účet v jednom. Prostředky uložené na tomto účtu se výhodněji zhodnocují, a klient je má zároveň stále k dispozici. Klient má neplatí poplatky za zřízení a vedení účtu.

Citibank Europe

Konsolidace se CitiPůjčkou

Nový úvěrový produkt na českém trhu umožňující sloučení stávajících úvěrů, kreditních karet a kontokorentů poskytnutých jinou bankovní či nebankovní institucí v celkové výši 30 tisíc až 600 tisíc korun do jedné konsolidované půjčky, bez nutnosti ručitele.

Česká spořitelna

Bezkontaktní technologie

Bezkontaktní technologie od ČS umožňuje klientům platit kartou nákupy do 500 korun bez nutnosti zadat PIN, tedy pouze přiložením karty do vzdálenosti zhruba pět centimetrů ke čtečce bezkontaktního terminálu. Nad tuto částku je možné bezkontaktně platit také, je ale třeba zadat PIN. Česká spořitelna byla první bankou v ČR, která začala tuto službu poskytovat.

ČSOB a Poštovní spořitelna

ČSOB a Era smartbanking

Aplikace pro obsluhu internetového bankovnictví prostřednictvím chytrých telefonů a tabletů. Od ledna do dubna 2012 si stáhlo aplikaci téměř 50 tisíc uživatelů.

Equa bank

Multiměnová debetní karta k běžnému účtu

Embosovaná debetní karta MasterCard kombinující několik unikátních výhod, je propojena s běžnými účty v korunách, eurech a dolarech s multiměnovou funkcí. Poplatek za výběr kdekoliv na světě činí jen devět korun.

Fio banka

Fio Smartbanking

Fio banka nabídla jako první na trhu chytrou bankovní aplikaci vyvinutou pro smartphony. Aplikace nabízí možnost bezpečné a aktivní správy účtu.

GE Money Bank

Kreditní karta na počkání

Kreditní kartu na počkání vystaví GE Money Bank téměř okamžitě. Do 25 minut od podání žádosti tak mohou noví držitelé kreditní karty začít nakupovat a čerpat její výhody. Kartu na počkání nabídla GE Money Bank jako první banka na trhu v září 2011.

J&T Banka

J&T Banka Café

Unikátní pojetí bankovní pobočky, které dává klientům možnost v neformálním prostředí kavárny vyřídit veškeré potřebné bankovní operace. V letošním roce budou otevřeny dvě kavárny J&T Banka Café v Brně a Ostravě.

Komerční banka

Bezkontaktní mobilní platby – NFC

Bezkontaktní mobilní platby jsou novým bezpečným a jednoduchým způsobem placení prostřednictvím mobilního telefonu. Nabízí možnost bezkontaktní komunikace mezi mobilním telefonem a platebním terminálem.

LBBW Bank CZ

IQ Plovoucí hypotéka

Hypotéka s plovoucí úrokovou sazbou je závislá na jednoměsíční sazbě PRIBOR. Klient může opakovaně přejít z plovoucí sazby na fixní a naopak.

Modrá pyramida stavební spořitelna

Rychloúvěr

Účelový úvěr na financování bydlení bez nutnosti zajištění do výše 500 tisíc korun, se zajištěním do výše 800 tisíc korun. Úroková sazba je od 6,29 % ročně, nárok na státní podporu činí až 200 korun za rok. Nabídka Rychloúvěru je zaměřena na specifické potřeby klienta spojené s investicemi do bydlení.

Oberbank AG

privátní účet Oberbank Žirokonto Plus

Privátní účet Oberbank Žirokonto Plus za 79 korun měsíčně zahrnuje všechny tuzemské elektronické transakce, všechny tuzemské výběry z bankomatů Oberbank a ČSOB a platební kartu Maestro.

Raiffeisenbank

Privátní bankovnictví Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FRW)

Koncept pod značkou FRW nabízí profesionální investiční poradenství, regionální produktovou specializaci s možností nakoupit jakýkoli (nejen) finanční produkt jakékoli banky a exkluzivní klub pod značkou FWR kdekoli, kde působí Raiffeisenbank International.

Saxo Bank

SaxoMobilTrader

Aplikace pro obchodování akcií dostupná pro přístroje se systémem Android i Apple iOS, která umožňuje sledování účtu maržového, nemaržového, zisků, ztrát, zpráv i grafů.

UniCredit Bank Czech Republic

Spořicí účet Prima

Spořicí účet s garantovanou roční úrokovou sazbou 2,5 % na částky do 500 tisíc korun a 1,6 % u částek nad 500 tisíc korun bez omezení.

Zuno Bank

Spořící účet Spoření

Účet Spoření připisuje úroky denně a umožňuje vklady a výběry kdykoli. Nepožaduje žádný minimální vklad ani zůstatek a neúčtuje žádné poplatky. Umožňuje spořit až na 10 Spořeních ve čtyřech měnách – korunách, eurech, librách a dolarech.

***

Vyhlašovatelem soutěží Nejlepší banka 2012 a Nejlepší pojišťovna 2012 jsou Hospodářské noviny, partnery jsou společnosti KPMG Česká republika společně s IBM Česká republika. Záštitu udělil ministr financí Miroslav Kalousek. Zpracovatelem výzkumu je agentura Datank.

Datank je agentura pro analýzy a informace. Specializuje se na analýzy podnikatelského prostředí, veřejné a státní správy či bankovního a pojišťovacího sektoru. Tým agentury Datank efektivně vyhledává a oslovuje cílové skupiny ve všech hospodářských odvětvích, pozicích i regionech. Díky dlouholetým zkušenostem v získávání a vyhodnocování informací z veřejných i soukromých databází a zdrojů dokáže najít relevantní a komplexní informace.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3