INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Objem obchodních aktivit Komerční banky ke konci prvního pololetí 2012 významně narostl. Objem úvěrů poskytnutých klientům Skupiny KB meziročně stoupl o 8,0 % na 456,2 miliardy Kč. Zrychlil růst objemů vkladů od klientů, na meziročních 6,5 %, přičemž jejich celkový objem dosáhl 582,4 miliardy Kč.

Díky vyšším úrokovým příjmům a ziskům z finančních operací, a také několika jednorázovým položkám, vykázala Komerční banka nárůst provozních výnosů o 5,0 % na 16 927 milionů Kč. Díky důslednému řízení mírně poklesly provozní náklady, o 0,3 % na 6 529 milionů Kč. Kvalita úvěrového portfolia se dále zlepšila a náklady rizika úvěrování poklesly o 8,2 % na 965 milionů Kč. Čistý zisk Skupiny za prvních šest měsíců roku 2012 se meziročně zvýšil o významných 38,8 % na 7 603 milionů Kč, zejména proto, že minulý rok byl ovlivněn znehodnocením řeckých státních dluhopisů. Čistý zisk očištěný o mimořádné položky by vzrostl o 3,9 % na 6 945 milionů Kč.

Hlavní události druhého čtvrtletí 2012

Silná důvěra klientů potvrzená zrychleným nárůstem objemu vkladů o 6,5 % na 582,4 miliard Kč, se zvlášť dynamickým vývojem u běžných a spořicích účtů.

Další nárůst podílu na úvěrovém trhu díky dlouhodobému partnerství s klienty. Hrubý objem úvěrů se zvýšil o 8,0 % na 456,2 miliardy Kč.

Spuštění nové generace internetového bankovnictví KB MojeBanka s rozšířenými možnostmi správy produktů Skupiny KB a sjednávání nových služeb.

Převzetí nové budovy v Praze - Stodůlkách, která poskytne pro část centrály KB a další společnosti Skupiny moderní kancelářské prostory a úsporný provoz ve vztahu k životnímu prostředí.

Komentář generálního ředitele

Díky své silné pozici dokáže Komerční banka i v současném prostředí slabého hospodářského růstu a zvýšených požadavků regulace rozvíjet řešení pro uspokojování finančních potřeb svých klientů a usnadňovat spolehlivý přístup klientů ke službám Skupiny. KB zůstává přední bankou ve financování českého hospodářství a znovu se jí podařilo zvýšit tržní podíl na trhu s úvěry. Jednou ze strategických priorit KB je získání vedoucí role při budování nového pilíře penzijního systému České republiky. Druhý pilíř může ve střednědobém horizontu posílit finanční jistotu lidí ve stáří, podstatně povzbudit rozvoj českého finančního trhu a díky vytvoření dodatečné kapacity pro financování nefinančních podniků také podpořit ekonomický růst země.

Bankovní sektor bude v blízké budoucnosti čelit mnoha výzvám, zejména v důsledku slabého evropského hospodářství a nevyřešené krize eurozóny. Nicméně silná rozvaha a vynikající výkonnost Komerční banky jí umožní využít dostupné příležitosti na trhu a nadále vytvářet hodnotu pro zákazníky, akcionáře i ostatní partnery.

Henri Bonnet, předseda představenstva a generální ředitel

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3