INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V únoru mají klienti ČSOB opět příležitost investovat do potravin a nápojů, a to v rámci strukturovaného fondu Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 3. Pro ty, kteří chtějí investovat do akcií bez zbytečného rizika, zůstává z minulého měsíce v nabídce Global Partners ČSOB Světového růstu +27, popřípadě Global Partners ČSOB Fixovaný click USD 3 pro investici v dolarech.

Dalším novým fondem je smíšený fond fondů KBC Master fund ČSOB Portfolio Pro 90 květen. Vedle klasického zadávání pokynů k nákupu podílových listů prostřednictvím klientského poradce mohou klienti ČSOB nakupovat vybrané fondy v české měně rychle a bezpečně prostřednictvím svého internetového bankovnictví.

„Doba drobné investory naučila opatrnosti. Především ti méně zkušení vyžadují vysokou pravděpodobnost zisku s nižším rizikem. Ve  fondu potravin a nápojů mohou těžit ze stabilního růstu, který nabízí světové potravinářské společnosti jako je Danone či Coca Cola, a to i s minimální investovanou částkou 5 tisíc korun. Navíc mohou investovat z pohodlí domova prostřednictvím internetového bankovnictví,“ řekl Jan Barta, generální ředitel společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost. „V loňském roce klienti do fondu s obdobným zaměřením investovali více než jednu miliardu korun a věříme, že i nově nabízený fond si najde své zájemce,“ doplnil Jan Barta.  

Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 3 je strukturovaný fond s ochranou investice ve výši 95 % investované částky. Investiční koš je složen z 30 akcií silných globálních společností (především z USA) s vysokou pravděpodobností růstu ve velmi stabilním odvětví potravin a nápojů. V rámci fondu je možné dosáhnout výnosu ve výši až 60 % za dobu trvání investice (8,56 % ročně).

„Dobré jídlo nikoho neomrzí“
Sektor potravin a nápojů spadá do defenzivního odvětví. Znamená to, že spotřebitelé mají tendenci udržovat své oblíbené produkty ve spotřebních koších, a to mnohdy bez ohledu na svou finanční situaci. Proto je toto odvětví považováno za necyklické a velmi stabilní. Produkty společností s tímto zaměřením jsou vždy v poptávce relativně nezávislé na stavu ekonomiky (i v období krize). Proto jsou potraviny a nápoje vhodné pro investory, kteří hledají stabilní a dlouhodobý růst.

Z předchozího měsíce zůstávají v nabídce tyto fondy:
Global Partners ČSOB Fixovaný click USD 3
Global Partners ČSOB Světového růstu +27
KBC Master fund ČSOB Portfolio Pro Únor 95
Životní pojištění Maximal Invest ČSOB Silných odvětví 1
Optimum Fund ČSOB Exclusive Jumpstart 2


Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná.
Hlavním cílem podílového fondu je zajistit podílníkům nejvyšší možný výnos, a to investováním do převoditelných cenných papírů a likvidních aktiv. Druhotným cílem fondu Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 3 je vyplatit investorovi nejméně 95 % investované částky ke dni splatnosti. Zajištění hodnoty vložené investice a výnosu se váže ke dni splatnosti (den odkoupení podílů od investorů) fondu s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota vložené investice.

Podrobné informace o zajištěných fondech včetně podstaty jejich zajištění naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3