INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Využití moderních technologií, individuální produkty nebo krytí širší škály rizik. To jsou novinky, které si pojišťovny připravily pro své klienty. A která z nich je nejlepší? O tom může rozhodnout veřejnost v anketě Pojišťovací inovátor 2014, která je součástí výzkumu Nejlepší pojišťovna 2014. Partnery jsou společnosti IBM Česká republika a KPMG Česká republika.

Od 3. do 23. června je na stránkách www.nejpojistovna.cz možné zvolit nejlepší pojišťovací novinku, kterou nominovaly samy pojišťovny. Letos se o titul Pojišťovacího inovátora uchází celkem 16 institucí. Vítězové této kategorie budou vyhlášeni 16. září společně s výsledky výzkumu Nejlepší banka 2014 a Nejlepší pojišťovna 2014.

„U většiny nominovaných produktů je patrná snaha o odlišení formou přidané hodnoty - rozšířeným krytím rizik nebo výší limitů a garancemi plnění u pojistných událostí. Jako zástupce technologické společnosti mě zaujalo například pojištění právní ochrany kybernetických rizik nebo praktická aplikace pro motoristy s chytrými telefony. Osobně pak shledávám atraktivním pojištění zahraniční specializované léčby závažných onemocnění nebo motivační životní pojištění,“ říká Jaroslav Peyerl, odborník na finanční sektor společnosti IBM Česká republika.

Moderními technologiemi se své služby a produkty snaží inovovat například ING Životní pojišťovna, která připravila webové stránky pro slabozraké. Česká pojišťovna zase pomocí technologie OCR - čtení písmen a čísel z nafoceného dokumentu (občanský průkaz, malý technický průkaz) - zprostředkuje uživateli rychle informaci o ceně povinného ručení. Zájemce si pak toto pojištění může prostřednictvím aplikace přímo ze svého mobilního telefonu sjednat.

Individuální přístup

Pojišťovny se stále více zaměřují na potřeby jednotlivých klientů a služby individualizují. Například Pojišťovna České spořitelny znovu inovovala FLEXI životní pojištění a libovolné kombinace pojištění nabízí Komerční pojišťovna službou MojeJistota. Kooperativa zase reaguje na aktuální situaci na trhu a připojištěním právní ochrany ve spotřebitelských vztazích bere v úvahu platnost nového Občanského zákoníku, díky kterému se dá očekávat nárůst spotřebitelských sporů.

Zajímavou novinkou je projekt AEGON Pojišťovny, která nabízí klientům s nadváhou možnost vstoupit do programu AEGON FIT a platit standardní cenu pojištění jako klient s optimálním BMI. Aby si cenu udržel, musí během dvou let snížit svůj BMI (index tělesné hmotnosti) o 2 body, což představuje průměrně šest až sedm kilogramů. Pokud se mu BMI snížit nepodaří, platí zvýšené pojistné až po dvou letech od uzavření smlouvy, tedy ne zpětně.

Některé pojišťovny se také snaží odlišit tím, že nabízejí to NEJ. Allianz pojišťovna tak jako první na světě garantuje nejvyšší plnění pro závažné úrazy mezi pěti největšími pojišťovnami v běžném životním pojištění. ČSOB pojišťovna službou Best Doctors zajišťuje nejlepší léčbu v zahraničí.

„Pojišťovny dále vylepšují a zdokonalují své produkty, aby byly pro spotřebitele stále atraktivnější: krytím širší škály rizik, dodatečnými výhodami, snazším přístupem díky technologiím. Tento rok mě zvláště překvapily investice do poskytování nadstandardní péče ve zdravotnictví a rostoucí krytí v případě pojištění invalidity či vážných onemocnění. Věřím, že pojišťovny budou hrát klíčovou roli v doplnění standardního zdravotního pojištění, a očekávám, že budeme svědky jejich větší inovativnosti v této oblasti,“ říká Roger Gascoigne, partner odpovědný za služby pro pojišťovnictví KPMG Česká republika.

Loni si titul Pojišťovacího inovátora odneslprodukt SafeLine Rent+ od pojišťovny UNIQA. Jedná se o autopojištění, které se aktivně zapojuje do řešení nouzových situací. Nárazové čidlo zabudované uvnitř automobilu umožňuje přenášet okamžitě informace o kritické situaci vozidla na dispečink asistenční služby, který bezodkladně organizuje pomoc. Služby střežení vozidla i rychlé pomoci v nouzi fungují v rámci celé Evropy.

Pojišťovací inovátor je samostatnou kategorií výzkumu Nejlepší pojišťovna, který již šestým rokem nabízí unikátní srovnání pojišťoven na základě více než 100 hodnocených kritérií s důrazem na maximálně objektivní proces hodnocení. Titul Nejlepší pojišťovna 2014 získá pojišťovna, jež dokáže nabídnout klientům nejvýhodnější produkty a služby, je klientům dostupná, kvalitně s nimi komunikuje a současně vykazuje dobré hospodářské výsledky, které svědčí o její stabilitě a přínosu pro majitele.

Přehled nominací

AEGON Pojišťovna - Aegon Fit

Pojištění má motivovat klienta, aby během dvou let získal optimálnější hmotnost. „Netrestá“ ho tedy za aktuálně vyšší váhu, kterou má podle tzv. indexu BMI.

Cílem není drastické, ale naopak zdravé hubnutí. Za zmíněné dva roky je obvykle třeba shodit kolem šesti až sedmi kilogramů.

AGA International SA - Pojištění nábytku

Zákonná dvouletá záruční lhůta se prodlužuje o rok. Pojistka se vztahuje na konstrukční vady pojištěného výrobku.

Umožňuje pojistit zakoupený nábytek proti náhodnému poškození na tři roky.

AIG Europe Limited - CyberEdge – pojištění kybernetických rizik

Produkt pro firmy, které spravují cizí citlivá osobní data.

Kombinuje pojištění odpovědnosti, majetkové škody a škody z přerušení provozu.

Allianz pojišťovna - Garance nejvyššího plnění

Úrazové pojištění, které klientům vyplácí přinejmenším stejné pojistné plnění, jako je nejvyšší sazba v některé z pěti největších pojišťoven na trhu.

Nabízí jako první ve světě

Česká podnikatelská pojišťovna - Autopojištění Combi Plus III

Zohlednění výkonu motoru v kW oproti dosavadnímu objemu.

Nová nabídka úrazového pojištění osob na předních sedadlech, posílení limitu plnění na 111 milionů korun povinného ručení Superpov.

Česká pojišťovna ZDRAVÍ - Pyramida zdraví

▶ Pojištění kryje pobyt ve zdravotnickém zařízení, jako jsou nemocnice, lázně či rehabilitační ústavy. Pobyt je hrazen po neomezenou dobu nutnou k léčení po celém území Evropy.
▶ Lze pojistit i vážnou operaci a poúrazovou péči.

Česká pojišťovna - Nový způsob sjednání povinného ručení za pomoci technologie OCR

Díky technologii OCR nabízí aplikace sjednání pojištění přímo přes software mobilního telefonu.

 Technologie umí umí načíst a rozpoznat jednotlivá písmena a číslice, a umožňuje tak uživatelům načtení dat z technic­kého, občanského nebo řidičského průkazu.

ČSOB Pojišťovna - Best Doctors

V Česku unikátní produkt, který nabízí dostupnou lékařskou péči v zahraničí až do 50 milionů korun.

Součástí je druhý lékařský názor respektovaného odborníka v zahraničním specializovaném zařízení a asistence v českém jazyce.

ING Životní pojišťovna -Webové stránky pro slabozraké

Díky této nové verzi webu je pojišťovna dostupnější pro slabozraké.

Klíčovým prvkem je zjednodušená struktura a větší písmo. Web je optimalizovaný i pro použití slepecké čtečky.

Komerční pojišťovna - MojeJistota

Flexibilní možnost měnit rozsah pojištění.

Vhodné sestavení pojistky za pomoci diagnostického nástroje.

Kooperativa pojišťovna - Ochrana spotřebitele

Nové, na trhu unikátní připojištění, které reaguje na nový občanský zákoník.

Služba nabízí ochranu před očekávaným růstem spotřebitelských sporů.

Pojišťovna České spořitelny - FLEXI životní pojištění

Různý rozsah pojištění pro děti.

Denní odškodné s progresí u dlouhodobého léčení úrazu dospělých.

Možnost sjednat dvě varianty pojištění trvalého následku úrazu v jedné smlouvě.

QBE Insurance Europe Limited - TruckGAP – pojištění pro nákladní vozy a autobusy

Pojištění rozdílu mezi pořizovací cenou vozidla a jeho hodnotou v době vzniku pojistné události.

Nově dostupné i pro nákladní auta a autobusy do hmotnosti 32 tun.

Slavia pojišťovna - Autopojištění s odpovědností

Slavia pojišťovna nabízí nový produkt, který zahrnuje mimo jiné pojištění občanské odpovědnosti.

Zavádí novou technologii interaktivního poradce, který odstraňuje i poslední nevýhody sjednávání pojištění on‑line.

Uniqa pojišťovna - Pojištění domácnosti a staveb Top exclusive

Asistenční služby umožní v případě havárie pomoc odborníka včetně právníků.

Pojištění rizik „bydlení na zahradě“ i solárních zařízení.

Wüstenrot, životní pojišťovna - Investiční životní pojištění Wüstenrot ProRodinu

Pojištění až šesti osob v rámci jedné smlouvy.

Slevový a věrnostní program.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3