INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Plnohodnotná platební karta bez nutnosti vlastnit bankovní účet přichází do Česka. Skupina ČSOB vyvinula unikátní platformu, díky které mohou firmy svým zákazníkům nabízet vlastní platební karty. Prvním klientem ČSOB v této oblasti je síť vybraných prodejen COOP. Předplacené karty, které v západní Evropě a USA rychle nabývají na popularitě, cílí především na lidi, kteří se nechtějí vázat.

„Předplacené karty tvoří alternativu pro ty, kteří nechtějí mít běžný účet s platební kartou. Velkou část uživatelů budou tvořit lidé, kteří se nechtějí vázat k žádné bance a nechtějí podepisovat jakékoli smlouvy. Jde jen o rande s bankou, nikoli o manželství,“ říká Roland Katona, manažer bezhotovostních plateb ČSOB a Ery pro obchodníky. Karta je určena také lidem, kteří nemohou používat klasickou platební kartu, jako jsou například cizinci, vhodná je i jako netradiční forma kapesného pro děti. „Čekáme i zájem klientů, kteří z nějakého důvodu nebudou chtít k určitým platbám používat svůj běžný účet. Další využití vidíme v podobě dárkových karet, kdy obdarovaný může utratit obnos nabitý na kartě v libovolném obchodě, což je hlavní výhoda oproti nabídce stávajících dárkových karet, které jsou určeny pouze do jednoho obchodu,“ dodal.

 Přestože jsou Češi inovacím v oblasti placení nakloněni, 20 % lidí stále z nejrůznějších důvodů nemá běžný účet v žádné bance, tudíž nemohou využívat ani výhod platební karty. Předplacená karta však účet nevyžaduje, funguje na stejném principu jako předplacené SIM karty mobilních operátorů a není nutné podepisovat žádné smlouvy v bance. Zájemci tak budou moci ihned začít kartou platit – a to jak u obchodníků v tuzemsku i zahraničí, tak přes internet. Jednoduchost použití a dostupnost karet tak představují ideální nástroj pro firmy, jak obdarovat zákazníky nebo rozšířit své věrnostní programy.

 „Předplacené karty dokážeme klientovi v mnoha ohledech přizpůsobit na míru – od designu až po funkcionality. Naši partneři získají atraktivní produkt, který jim pomůžeme připravit tak, aby co nejvíce vyhovoval přáním a potřebám jejich zákazníků,“ vysvětluje Marek Rehberger, ředitel útvaru Strategická partnerství ČSOB a Ery.

 Podle Romana Bruzla, předsedy COOP ZKD Sušice, přinese předplacená karta zákazníkům a členům jejich připravovaného věrnostního programu Dobrá karta COOP nové služby a výhody. „Předplacená karta umožní získávat bonusy nejen za nákupy v našich obchodech a u partnerů věrnostního programu, ale i za bezhotovostní platby kdekoliv v České republice. Z pohledu obchodníka pak očekáváme snížení nákladů na akceptaci karet a lepší vytěžování dat, která máme k dispozici,“ vysvětlil Roman Bruzl. „Do budoucna plánujeme takto vzniklou platformu využít i pro další služby finančního charakteru,“ dodal.

 Předplacená karta funguje na stejném principu jako známé předplacené karty mobilních operátorů. Na kartu je tedy nejprve vložena určitá částka a držitel karty s ní může poté dle libosti disponovat, dokud ji nevyčerpá. Kartu je po prvotní aktivaci SMS zprávou možné dobít částkou do 3500 korun. Pokud si klient kartu navíc zaregistruje i na webových stránkách nebo call centru, zvýší se limit dobití na 60 000 korun za rok, přičemž kromě placení kartou v obchodech a na internetu může vybírat i hotovost z tuzemských bankomatů. Nejvyšší limit je pak spojen s úplnou identifikací na České poště, pak se limit zvyšuje až na 600 000 korun ročně a karta majiteli poskytuje plnohodnotné služby v ČR i v zahraničí. 

Kartu lze nabít online přes platební bránu, na České poště, převodem z běžného účtu nebo na platebním terminálu ČSOB. Mezi výhody předplacené karty oproti hotovosti patří také možnost placení přes internet, která je díky službě 3D Secure bezpečnější. Využívání platební karty je obecně bezpečnější, jednodušší a rychlejší než manipulace s hotovostí, proto přijde předplacená karta vhod seniorům i dětem.            

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3