INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

cng-googleplay-3CNG stanice v ČR v posledních měsících velmi rychle v ČR přibývají. Informace o celé této síti lze dnes získat i prostřednictvím mobilních telefonů. Existují již 4 aplikace zdarma, najdete je pod názvy ŠKODA CNG, 2 aplikace se jménem CNG stanice a již déle než 4 roky také v aplikaci CNGvitall. Standardně aplikace umí zobrazit seznam nejbližších stanic nebo je ukázat na mapě, poskytují informace o otevírací době stanic atd. Ve všech aplikacích je také možné si vyznačit své oblíbené stanice. Přesto se aplikace v některých možnostech odlišují.

Aplikace ŠKODA CNG

Tato aplikace je nejkomplexnější a slouží řidičům již nejméně 2 roky. Obsahuje navíc, jako jediná z těchto čtyř dostupných aplikací, CNG stanice nejen v ČR, ale po celé Evropě. V aplikaci lze hledat okolo aktuální pozice, nebo zadáním konkrétního města a má i plánovač trasy. Řidiči zde najdou i kontaktní telefon. Její další výhodou je například to, že pouhým kliknutím na adresu stanice se přepnete do navigace (vyzkoušeno na Androidu). Jako bonus se dozvíte podrobné informace o vozech ŠKODA na CNG. Aplikaci lze stáhnout z Windows Phone Store nebo z Google Play.

Aplikace je dostupná pro další následující země: Německo, Rakousko, Švýcarsko, Finsko, Francie, Španělsko, Portugalsko, Belgie, Nizozemsko, Itálie Velká Británie a Dánsko.

Výhodou dalších dvou aplikací s názvem CNG stanice (obou poskytovatelů, Pražská plynárenská i RWE) je častá aktualizace, nové stanice jsou v jejich aplikacích dříve než ve druhých dvou uvedených.

CPS logo_velke

CNG stanice (Pražská plynárenská)

V polovině května letošního roku představila svoji aplikaci i Pražská plynárenská (PP). Tuto aplikaci je možné stáhnout tak jako předešlé zdarma do svých zařízení, pracujících s operačními systémy Android, iOS nebo Windows Phone Store. Aplikace znázorňují všechny stanice jak na mapě, tak v seznamu, navedou k nejbližší stanici, sdělí základní informace atd. Má tlačítko "navigovat" a u stanic Pražské plynárenské obsahuje aktuality (například uzavření stanice při rekonstrukci atd.). Jako bonus najdete informace o cenách pro zákazníky PP.

CNG stanice (RWE / Innogy)

Zhruba tři týdny po aplikaci Pražské plynárenské představila svoji mobilní aplikaci i další člen Českého plynárenského svazu, společnost RWE (od října 2016 nově Innogy). Tato aplikace je zatím k dispozici ke stažení prostřednictvím telefonu či tabletu s operačním systémem Android. Do konce roku 2016 ale vznikne i varianta pro systém iOS. Aplikace má tlačítko "navigovat" a obsahuje informaci o počtu a typu koncovek. Jednotlivá tankovací místa si uživatelé mohou uložit mezi své oblíbené cíle na cestě. Díky propojení s navigací lze v aplikaci naplánovat spolehlivou trasu s možnostmi tankování, dokáže hledat i okolo aktuální pozice nebo zadáním konkrétního města. Mapa aplikace zobrazuje všechny stanice CNG po cestě. V rámci aktualizací by měla být aplikace navíc brzy doplněna i o aktuální ceny paliva CNG a upozornění na servisní přestávky jednotlivých stanic. Aplikaci lze stáhnout pomocí odkazu http://bit.ly/1UhrR7W, vyhledáním aplikace v nabídce přímo v mobilním telefonu, nebo i načtením QR kódu:

cng-googleplay-4CNGvitall

Tato aplikace byla na českém trhu jako zcela první a to již v červnu 2012, slouží tedy řidičům již déle než 4 roky. Přehledná aplikace po otevření ukazuje ihned jmenný seznam podle měst a otevírací dobu, což výrazně urychluje získání informace o ideální CNG stanici. Tato aplikace se také odlišuje tím, že lze vyhledávat i podle toho, zda je u stanice obchod, restaurace, mycí linka, nebo i stojan na benzin atd.

Mapa CNG stanic na internetu

Nejaktuálnější, i s čerstvě otevřenými CNG stanicemi, najdete vždy přehledně stanice na mapě na internetu (CNG4YOU):

http://www.cng4you.cz/stanice/informace-na-cesty/mapa-cng-stanic.html

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3