INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Správa dokumentů je jedním z nejdůležitějších procesů prakticky u všech podnikatelů a fyzických osob. Online služba iŠanon je unikátním českým produktem, který řeší elektronickou správu dokumentů podnikatelům, živnostníkům i fyzickým osobám a umožňuje jim jednoduchou komunikaci s úřady a institucemi.

Cílem projektu iŠanon je nabídnout veřejnosti službu, která postupně nahradí klasické šanony. Stále více se setkáváme s elektronickými fakturami, jejichž správa je jiným způsobem než uložením na harddisk či vytištěním a založením do tradičního šanonu prakticky nemožná. Během života člověka či v průběhu podnikání vzniká celá řada dokumentů, jejichž objem není malý a větší část z nich je třeba uchovávat.

Klasická papírová podoba těchto dokumentů zabírá místo a jejich prohledávání je zdlouhavé. Oproti tomuto přístupu stojí projekt iŠanon, který se snaží maximálně zefektivnit práci s dokumenty, dokáže je uchovávat, zpracovávat elektronická data a zvládá také fulltextové vyhledávání napříč všemi dokumenty.

Vývoj podložený praxí

Základní funkcí iŠanonu je správa dokumentů v podobě online datového úložiště. Jelikož však vývoj služby vychází z praxe a potřeb podnikatelů i obyčejných lidí, má služba celou řadu dalších unikátních

vlastností. Jednou z nich je pokročilé vytěžování dat z dokumentů, díky kterému jsou veškeré elektronické dokumenty jednoduše rozřazovány do zvolených složek/šanonů.

Pro ilustraci: stačí pouze jednou zadat, kam se má zařadit vaše faktura za telefon a při dalším vyúčtování již systém sám předvyplní hlavičku daty z faktury a navíc zvolí i konkrétní umístění na základě dřívějších akcí. Kromě zmíněných funkcí je možné napojit iŠanon také na datové schránky, odkud se automaticky stahují veškerá data a zůstávají uchována ve vytvořené struktuře šanonů.

Odklon od klasických papírových dokumentů k elektronickým je stále výraznější a je podporován nejen komerčními subjekty, ale i státem. Pro velké společnosti jsou dostupné drahé a složité informační systémy. Malí podnikatelé, živnostníci a fyzické osoby však nemají jednoduchý nástroj, který by umožňoval rovnocennou komunikaci a usnadňoval také práci s dokumenty.

Proto vznikl iŠanon. Smyslem projektu není nahradit účetní program nebo umět plánovat příjmy a výdaje, hlavním cílem je usnadnit agendu spojenou s provozem podnikání či s provozem domácnosti a poskytnout podporu ať už pro komunikaci s komerčními subjekty nebo se státními institucemi. Obsah iŠanonu je v důsledku možno použít jako ideální podklad pro účetnictví.

iŠanon roste s uživatelem

Veškeré funkce iŠanonu jsou vytvořeny tak, aby byly co nejjednodušší na ovládání a přitom dokázaly nabídnout maximum užitku. Ve službě tak nenajdete žádné předdefinované složky ani adresářovou strukturu, které se musíte přizpůsobit. Každý uživatel si vytváří virtuální šanony a záložky při vkládání konkrétního dokumentu, takže celý systém je budován podle jeho potřeb včetně názvosloví a třídění.

Přesto však nadále zůstávají zachovány všechny výhody systému, jako je dostupnost odkudkoliv prostřednictvím webového prohlížeče, jednoduché vyhledávání, tvorba přehledných grafů a tabulek nákladů.

Každé podnikání se vyvíjí společně s tím, jak rostou požadavky a přání zákazníků. iŠanon je připraven růst spolu s uživatelem. Celý systém je postaven na modulárním řešení, které umožňuje využívat

vždy jen to, co pro své podnikání konkrétní uživatel potřebuje. Základní funkcionalitou je správa dokumentů s možností vyhledávání, třídění a generování přehledů. Pokud však podnikatel zjistí, že by potřeboval pracovat s rezervačním systémem, není problém jej využít.

Chce-li budovat databázi stálých zákazníků a pracovat s jejich daty, může si iŠanon rozšířit o další funkcionalitu. Koncept služby je podobný jako u velkých CRM systémů – modularita usnadňuje využívání jen toho, co uživatel skutečně potřebuje, na druhou stranu však umožňuje i komplexní správu podnikatelské agendy.

Bezpečnost dokumentů

Bezpečnost aplikace iŠanon a dokumentů do ní vložených je hlavní prioritou provozovatele. Aplikace iŠanon byla otestována dle mezinárodních bezpečnostních standardů OWASP renomovanou společností AutoCont CZ a.s. (14. 4. 2012). iŠanon v testech obstál a potvrdilo se, že data uživatelů jsou v iŠanonu v bezpečí.

Obchodní model

Standardně je služba iŠanon nabízena ve třech cenových variantách, rozdělených podle délky předplatného.

• 1 měsíc: 300 Kč

• 6 měsíců: 1 600 Kč

• 12 měsíců: 3 000 Kč

• rozšiřující služby v podobě propojení s datovou schránkou a modulem pro rezervace a plánování zdrojů jsou každá v ceně 25 Kč/měsíc

Při předplacení iŠanonu na 12 měsíců jsou služby propojení s datovou schránkou a modulem pro rezervace a plánování zdrojů poskytovány zdarma. V rámci oficiálního uvedení na trh mohou uživatelé využít zvýhodněné akce, která trvá do 30. září 2012 a zřídit si iŠanon s 60% slevou, za tyto ceny.

• 1 měsíc: 120 Kč

• 6 měsíců: 640 Kč

• 12 měsíců: 1 200 Kč

Při předplacení iŠanonu na 12 měsíců jsou služby propojení s datovou schránkou a modulem pro rezervace a plánování zdrojů poskytovány zdarma.

Kdo za projektem stojí

iŠanon je ryze českým projektem, který nemá v České republice přímou konkurenci, podobná služba dosud neexistuje. Za projektem stojí společnost Deltax Software, která zajišťuje její vývoj a provoz.

Na projektu se přímo podílejí Milan Eyberger, který je vedoucím celého projektu, a Milan Šídlo, zodpovědný za vývoj aplikace. Marketingovým partnerem projektu je komunikační agentura Arkadia.

Duchovním otcem projektu iŠanon je Zdeněk Dutý, z jehož zkušeností a potřeb vznikla první idea nástroje pro správu dokumentů v elektronické podobě. Sám Zdeněk Dutý k celému projektu dodává:

„V průběhu mého pracovního života vzniklo nemalé množství dokumentů, které jsem potřeboval třídit a archivovat. Často se však stávalo, že jsem potřeboval něco najít v dokumentech, které již byly důkladně archivovány, což bylo časově velmi náročné. Elektronická podoba dokumentů je z hlediska úspory času a nákladů ideálním řešením. Navíc jsou data dostupná prakticky odkudkoliv."

Kmotrem projektu iŠanon je Ondřej Felix, který se ve světě informačních systémů a správy dokumentů pohybuje již delší dobu a mezi jeho úspěchy patří například zavedení tzv. Czech POINTů

(Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál).

A proč se rozhodl Ondřej Felix stát se kmotrem? „Z pohledu obyvatele či malého podnikatele je v České republice nedostatek služeb, které by mohly být nápomocny při komunikaci se státem. Pokud chcete být těmto institucím rovnocenným partnerem, pak je třeba pracovat s elektronickými dokumenty snadno a jednoduše. Tyto předpoklady iŠanon splňuje a jsem rád, že podobný projekt vznikl právě v České republice."

Profily mluvčích

Ondřej Felix

Je jedním z nejzkušenějších IT odborníků v České republice. Dříve působil jako vedoucí

české pobočky společnosti Oracle pro oblast veřejných služeb ve střední a východní Evropě. Posléze zastával pozici předsedy představenstva Českého Telecomu a také pozici generálního ředitele. Na pozici ředitele České pošty se mu podařilo realizovat myšlenku jednotného místa pro komunikaci občanů se státem, tzv. Czech POINT. V současnosti je hlavním architektem českého e-governmentu a stojí mimo jiné za spuštěním základních registrů.

Zdeněk Dutý

Patří mezi zkušené odborníky na IT trhu a ve vývoji informačních technologií. Po studiu na vysoké škole strávil několik let ve společnosti PVT (dnes Asseco ČR) a stál u zrodu společnosti APP Systems (dnes NESS ČR). V roce 1992 založil společnost Deltax Systems, která se v průběhu let stala jedním z nejzkušenějších systémových integrátorů v České republice. V roce 2007 nastoupil Zdeněk Dutý na pozici ředitele pro prodej veřejné správě ve společnosti Telefónica O2. V současné době se věnujebprojektům v oblasti e-govermentu.

Milan Eyberger

Je absolventem Vysoké škole ekonomické (obor Informační technologie). Začínal ve společnosti Alwil Trade jako IT specialista,poté následoval přestup do PVT a následně do Českého Telecomu, kde byl zodpovědný za návrh a realizaci datových sítí pro korporátní zákazníky. Od roku 2005 zastává pozici ředitele společnosti Winsite, která se zabývá řízením IT projektů, návrhem a integrací podnikových řešení.

Kde projekt iŠanon najít

Kompletní informace o funkčnosti včetně možnosti vyzkoušení jsou k dispozici na webových stránkách projektu www.isanon.cz

K dispozici dvě varianty služby

• Demoverze – určená pro základní prohlídku systému, pouze ke čtení, nelze vkládat ani mazat data

• Standardní verze – při registraci je možné vložit zkušební data a pracovat s nimi okamžitě, anebo začít iŠanon používat běžným způsobem. Po dobu 30 dní je přístup zdarma s možností plného využití služby

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3