INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Společnost ZTE, světový výrobce síťové infrastruktury a mobilních telefonů, se bude podílet na rozvoji rychlého internetu po optických vláknech do českých domácností. Technologii FTTH (Fiber-to-the-Home) od ZTE si zvolila společnost Nej TV, druhý největší český poskytovatel kabelové televize a internetu. Díky projektu budou mít tuzemské domácnosti k dispozici připojení s přenosovými kapacitami až 150 Mbps. ZTE dodá řešení prostřednictvím svého českého partnera OFA, předního distributora komponent optických sítí ve střední Evropě.

Společná nabídka společností ZTE a OFA zvítězila u Nej TV ve výběrovém řízení. Ještě do konce letošního roku plánuje Nej TV spustit služby na optických kabelech pro uživatele na Třinecku a Táborsku. Konečným cílem je do dvou let rozšířit nabídku těchto služeb do více než 5 500 českých domácností.

Řešení FTTH oproti běžným metalickým sítím poskytne zákazníkům násobně vyšší rychlosti, spolehlivost přenosu dat a nízkoulatenci signálu. Operátorovi pak přináší úspory nákladů na výstavbu a provozování sítě. Dosah optického signálu je totiž oproti metalice v řádu desítek kilometrů. Řešení, s nímž ZTE zvítězilo, je navíc postaveno na moderní technologii GPON (Gigabit Passive Optical Network). Mezi ústřednu poskytovatele a koncové zařízení uživatelů není v tomto případě třeba zapojovat žádné aktivní síťové prvky.

ZTE C320

„Poptávka po širokopásmovém přenosu dat není již dávno doménou pouze velkých podniků, nároky na přenosové kapacity raketově rostou také v domácnostech. Právě na tento trend naše nabídka Fiber-to-the-Home reaguje. Díky použitým technologiím ZTE budeme moci zákazníkům garantovat nejvyšší možnou kvalitu osvědčenou v mnoha zemích světa za konkurenceschopné ceny,“ sdělil Jaroslav Hanyk, generální ředitel společnosti Nej TV a.s.

Technologické zázemí

ZTE je jedním ze světových lídrů mezi dodavateli infrastruktury pro pevné i mobilní sítě, který dokáže poznatky moderní vědy velmi rychle aplikovat do praxe. Společnost každoročně investuje do výzkumu a vývoje ve svých 18 R&D centrech po celém světě významnou část příjmů (jen v roce 2013 to bylo v přepočtu 24 miliard korun). V roce 2012 se ZTE rovněž stalo vůbec největším registrátorem nových patentů na světě s 3 900 patentovými žádostmi.

Rychlý internet v domácnostech jako měřítko vyspělosti zemí

Dostupnost a využívání rychlého připojení k internetu v domácnostech je v dnešní době bráno v potaz při srovnávání technologické vyspělosti zemí. Snahu o rozvoj vysokorychlostního internetu pro běžné uživatele proto dlouhodobě podporuje také stát prostřednictvím programu Digitální Česko.

V rozšířenosti internetu s rychlostí 30 Mbit/s a vyšší Česká republika loni pouze mírně překonala unijní průměr (údaje z výzkumu EU Digital Agenda Scoreboard). V dosahu přípojek k takto rychlému internetu bylo 64 % českých domácností. Ač nad celoevropským průměrem, patřilo v tomto ohledu České republice až nelichotivé 22. místo mezi 30 sledovanými zeměmi.

O společnosti ZTE Corporation

ZTE(Zhong Xing Telecommunication Equipment) je čínská společnost podnikající v oboru komunikačních technologií. Nabízí kompletní infrastrukturní řešení pro kabelové i bezdrátové počítačové sítě, pevné i mobilní telefonní sítě, videokonference, optický přenos signálů a další. Mimo to se zabývá i vývojem sítí nové generace (LTE) a stává se významným celosvětovým výrobcem mobilních telefonů. ZTE také jako jedna z prvních telekomunikačních společností komerčně spustila FTTH technologii 10G PON.

ZTE dnes spolupracuje s více než 500 operátory ve více jak 120 zemích světa. Společnost byla založena roku 1985 a dnes patří k největším v Číně. Její sídlo se nachází ve městě Shenzhen. Společnost zaměstnává ve světě okolo 70 000 lidí. ZTE Corporation založila několik výzkumných a vývojových pracovišť, a to ve Francii, v USA, ve Švédsku, Indii, Pákistánu a v Číně.

Více informací získáte na stránkách http://www.zte.com.cn.

O společnosti Nej TV a.s.

Hlavním cílem firmy je poskytovat zákazníkům kvalitní služby digitální televize, internetu a hlasové služby. Nej TV nabízí své služby ve více než 70 obcích a vysílá pestrou paletu více než 100 různých českých i zahraničních televizních programů. Kromě analogového a digitálního televizního vysílání nabízí také připojení vysokorychlostního internetu i pevnou telefonní digitální linku a mobilní telefon. V průběhu realizace obchodních cílů na českém trhu síť Nej TV vytrvale investuje do technologie převzatých kabelových sítí tak, aby v maximálním počtu lokalit, kde síť Nej TV provozuje své služby, bylo možno zákazníkům nabídnout plnohodnotné moderní digitální služby. Procesu digitalizace a zvýšení kvality přenosu televizního vysílání věnovala společnost maximální pozornost.

V současnosti síť Nej TV poskytuje své služby více než 65 tisícům zákazníkům kabelové televize, 30 tisícům odběratelů internetového připojení a 7 tisícům připojených pevných telefonních linek.

Více informací získáte na stránkách http://www.nej.cz.

O společnosti OFA s.r.o.

Společnost OFA s.r.o. je předním dodavatelem komponent a řešení v oblasti optických přístupových a přenosových sítí.V portfoliu naleznete široký sortiment prvků a řešení pro pasivní i aktivní segmenty optických sítí. V oblasti vláknové optiky dodává společnost optická vlákna, optické kabely a mikrokabely včetně svazků optických vláken. K optickým kabelům nabízí OFA s.r.o. také veškeré příslušenství pro realizaci pasivních optických sítí, jako jsou optické spojky, optické rozváděče, ucelené řešení trubičkového systému, optické splittery, CWDM systémy, nebo řešení pro následné vnitřní optické rozvody.Samozřejmostí je nabídka veškerého příslušenství, jako jsou mechanické spojky, optické konektory, patchcordy, pigtaily a další. V oblasti aktivních prvků OFA s.r.o. nabízí řešení pro sítě PON (GPON, GEPON) i řešení pro sítě typu bod – bod (FTTH, FTTB, FTTC a podobně), a to od centrálního bodu sítě (například OLT) až po zákaznické zařízení (CPE, ONU a podobně). Samozřejmostí je příslušný dohledový systém.

Více informací získáte na stránkách http://www.ofacom.cz.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3