INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Affiliate marketing se zabydluje v českých internetových obchodech. Svědčí o tom výsledky největší české affiliate sítě VIVnetworks.com, která hlásí 60 % růst obratu a čtvrtinový nárůst počtu spolupracujících e-shopů. Tento výkonnostní reklamní model, ve kterém se neplatí za zobrazení či proklik, ale formou provize za prodej realizovaný na základě zobrazované reklamy, vygeneroval za loňský rok českým e-shopům 921 tisíc objednávek. Perspektiva pro další rozmach je přitom velká.

Běžně affiliate marketing internetovým obchodům generuje kolem 10 % obratu, výjimkou nejsou ani takové e-shopy, kterým tvoří až 15 %. „Hrubým odhadem může být celkový obrat e-shopů v affiliate marketingu v České republice za loňský rok až 3 miliardy korun,“ říká Robert Studený, COO společnosti VIVnetworks.com, a dodává: „Naše affiliate síť přitom v roce 2015 dosáhla meziročního nárůstu obratu v affiliate o 60 % na 1,1 miliardy korun.“

Affiliate síť VIVnetworks.com vloni realizovala 921 tisíc objednávek v celkové hodnotě převyšující 1,1 miliardy korun. Počet zapojených internetových obchodů vzrostl meziročně o 25 % na 238 a počet přivedených návštěvníků přesáhl v loňském roce 58,6 milionu.

Zákazníci do e-shopů přichází na základě nejrůznějších forem reklamy. Nejvíce zákazníků (35 %) je osloveno prostřednictvím obsahových webů a blogů, u kterých nejlépe fungují recenze, PR články nebo různá doporučení. Necelých 20 % zákazníků reaguje na cashbacky a 25 % na kupóny. Průměrná výše nákupu realizovaného na základě affiliate marketingu roste asi desetiprocentním tempem. V segmentech elektro, bílá a černá technika činila 4680 Kč, u módy to bylo 1790 korun.

„Perspektiva růstu tohoto oboru je skutečně velká. V USA je například affiliate marketing považován za neopomenutelnou komunikační disciplínu a 80 % zákazníků přichází z kuponových stránek,“ říká Robert Studený s tím, že rozmach v ČR závisí i na osvětě, sdílení zkušeností a vzdělávání. Příležitost k tomu najdou všichni zájemci například na
9. Affiliate konferenci, která se uskuteční již 12. května v Praze a přinese nejnovější trendy tohoto oboru. Přednášet budou například Andreas Müller a Björn Klein ze CJ.com, Peter Hajduček z Footshop.cz, Petr Andrýsek ze Socialsharks či Ondřej Bělský z Alza.cz.

Organizátorem Affiliate konference je společnost VIVnetworks.com, generálním partnerem je affiliate síť CJ.com. Program a informace o registraci na www.affiliatekonference.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3