INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

chlazeni out_copyTTC TELEPORT s.r.o., český provozovatel největšího kolokačního datového centra ve střední a východní Evropě, slaví v tomto roce 15. výročí své existence. Společnost otevřela ještě na sklonku roku 2015 nové datové centrum DC2 (Sazečská), vybavené nejmodernějšími technologiemi i zabezpečením. Modulární DC2 se dočká ještě letos a příští rok dalších investic. Současně v dosahu provozuje zákaznicky oblíbené datové centrum DC1 (Tiskařská).

 Jako obchodní značka existuje TTC TELEPORT již od roku 2001. Kolokační, datové centrum, nebo také telehouse, provozovala nejdříve společnost TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o., zabývající se výzkumem a výrobou telekomunikačních zařízení. Samostatná společnost TTC TELEPORT, s.r.o., byla založena 1. října 2012 formou odštěpení od společnosti TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Společnost je součástí skupiny TTC HOLDING.

„Společnost TTC TELEPORT je jediným, carrier neutral poskytovatelem kolokačních a housingových služeb v České republice,“ řekl Radek Majer, jednatel společnosti TTC TELEPORT. „Carrier neutral“ je podle jeho slov klíčovou výhodou společnosti a znamená nezávislost na operátorech a poskytovatelích telekomunikačních služeb.

Stabilní základy společnosti a rozšiřující se zájem o služby TTC TELEPORT daly vzniknout na sklonku loňského roku i zbrusu novému datacentru DC2, které je v současnosti největším a nejmodernějším v ČR, ale i ve střední a východní Evropě. Mnohaleté zkušenosti s budováním a provozem datového centra DC1 (Tiskařská) tak byly kvalitním základem pro návrh a výstavbu DC2. Specialisté společnosti, kteří se na návrhu a výstavbě DC2 podíleli, jsou bezesporu jedni z nejzkušenějších odborníků v této oblasti.

Nově otevřené DC2 s certifikací Uptime Institute a OpenX

TTC TELEPORT nyní dokončuje certifikační proces Uptime Institute na kategorii TIER III, což zaručuje vysokou dostupnost minimálně 99,982 %. Disponuje tedy tzv. souběžnou správou non IT technologie. Souběžná správa znamená, že údržbu jakékoli části centra lze vykonávat bez výpadku v jeho činnosti. Zákaznické racky mohou být napájeny ve standardu TIER III a pro náročné zákazníky i ve standardu TIER IV. Datacentrum dále splňuje vysoké standardy, od stěn postavených v normě RC3 dle Národního bezpečnostního úřadu, až po vysoké nároky na požární odolnost, nebo zabezpečení přístupu osob do úrovně tajné. Společnost se připravuje na certifikaci OpenX a na certifikaci podle ANSI / TIA 942 *.

Největší přednosti špičkově vybaveného datacentra DC2

Komplex datacentra DC2 se rozprostírá na ploše 8 000 m2 (zhruba velikost fotbalového hřiště), nachází se zde celkem 34 sálů s možností vysoké škálovatelnosti a přizpůsobitelnosti na míru individuálním potřebám zákazníků – modifikovat lze veškeré provozní a technické části. Již nyní lze nabídnout tisíc rackových pozic a více, přičemž např. každý rack má čtyři teplotní čidla.

Fyzické zabezpečení i přístupový systém a jeho ústředna splňují velice přísné bezpečnostní normy Národního bezpečnostního úřadu. Fyzické zabezpečení je zajištěno několikastupňovým přístupovým systémem, jednotlivé sály jsou přístupné pomocí elektronického systému, přičemž si zákazník může podle svých potřeb zvolit úroveň ověření, nechybí ani bezpečnostní kamerový systém a velmi sofistikovaný monitoring provozu (DCIM) v celém datovém centru.

Energie jako pro menší město, nafta pro 30 cest kolem světa

Dodávka elektrické energie do malešického komplexu probíhá vzájemně nezávislými 10 MW přívody elektřiny ze dvou vysokonapěťových rozvoden (110 kV/22 kV), a to přes vlastní vysokonapěťovou rozpínací stanici. Takovéto zálohování energií má dnes v Praze pouze Česká televize a Pražský hrad.

Potřeba elektrické energie pro datacentrum je zhruba tak velká, jaká by dokázala rozsvítit menší město. V případě výpadků je kromě tohoto zálohování připraveno řešení okamžitého napájení, ale také výkonné diesel generátory, které tuto energii dokážou vyrobit. Pro jejich pohon je připraveno 60 000 litrů nafty. Takové množství by stačilo na cestu okolo zeměkoule až 30krát.

„Jednou z letošních investic na konci roku bude právě navyšování kapacit v oblasti zálohování energií a chladicího systému, a to v souvislosti s postupným zaplňováním našeho datacentra novými zákazníky tak, abychom byli připraveni daleko v předstihu,“ řekl Radek Majer, jednatel společnosti TTC TELEPORT. „Rozsah investic bude v řádu desítek milionů korun,“ dodal dále Radek Majer.  

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3