INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Foto TKVáháte, zda jsou cloudové technologie vhodné i pro vaši firmu? Pak oceníte unikátní projekt CLOVER, který umožní IT odborníkům vyzkoušet si cloudové služby a aplikace ještě předtím, než do nich sami zainvestují. Kompetenční centrum vzniklo ve spolupráci společností Hewlett Packard Enterprise (HPE) a DataSpring a poskytuje zájemcům možnost vyzkoušet si hned čtyři běžné scénáře při využívání cloudových služeb.

Scénáře se zabývají problematikou datových center v cloudovém prostředí, tvorbou a poskytováním cloudových služeb a jejich zpřístupněním koncovým zákazníkům, migrací tradičních IT služeb do cloudu včetně modelových příkladů a tvorbou aplikací přímo určených pro cloud, tzv. cloud-native. „Naším cílem bylo nabídnout zákazníkům prostor potřebný pro vyzkoušení cloudových řešení v reálném prostředí moderního a Tier III certifikovaného datového centra. Kromě možnosti testování nabízí tento projekt také platformu pro vývoj nových cloudových řešení a scénářů v ověřeném prostředí bez kompromisů,“ říká Martin Chládek, jednatel společnosti DataSpring.

Cílovou skupinou Cloveru tak budou na jedné straně všichni zákazníci, kteří se zajímají o problematiku cloudu a nemají možnost si technologie vyzkoušet kvůli nedostatku vlastních zdrojů či znalostí, na straně druhé pak experti, kteří tu budou moci vyvíjet a testovat své vlastní služby. „Jedná se vlastně o laboratoř ve virtuálním prostředí. Naším cílem je, aby si zákazník měl šanci přímo vyzkoušet téměř kompletní portfolio hybridních cloudových řešení HPE na privátní infrastruktuře. A zároveň, aby i do budoucna měl platformu pro vývoj svých nových cloudových řešení a scénářů,“ vysvětluje generální ředitel společnosti HPE Jan Kameníček.

Právě zbytečná zátěž, kdy IT specialisté musejí neustále vytvářet nové a nové instance operačních systémů pro běh aplikací, namísto toho, aby se věnovali vývoji a vylepšování aplikací, brání většině firem v rychlejším rozvoji.

„Když se s našimi zákazníky bavíme o cloudu, opakují se neustále stejné požadavky – na jedné straně vyšší výkon a agilita, na druhé omezování rizik, nákladů i času na řízení. Hybridní služby jsou pro ně ideálním řešením, protože dovolují snadno propojit svět tradičního a moderního IT. Navíc dovolují organizacím plánovat dopředu a být připraveni na rychlé nasazení nových aplikací, které jim pomohou k získávání nových zákazníků nebo zlepšováním služeb. Hybridní cloud ocení zejména ti, kteří mají vybudovanou vlastní infrastrukturu, ale rádi by část technologií nebo služeb přesunuli do cloudu,“ doplňuje Jan Kameníček s tím, že právě CLOVER je nejjednodušší cestou, jak si celý proces bez rizika vyzkoušet.

Více informací o projektu naleznete na www.clover.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3