INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

IPN komponenty 300dpi7 copy

Výsledky Individuálního projektu národního „Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání“ (IPN KVALITA) budou představeny na mezinárodní konferenci, která se uskuteční ve dnech 23. a 24. dubna 2014 v Praze. Na jednání budou shrnuta zásadní metodická doporučení projektu v oblasti zajišťování a hodnocení kvality vysokých škol. Oba dny konference začnou společným blokem všech klíčových aktivit, které doprovodí plenární přednášky zahraničních hostů. V odpolední části konference poskytne prostor pro jednání v oddělených sekcích s cílem představit detailně dílčí výstupy.

Návrh a implemeLOGOLINK OPVK COLOR 4x1cm copyntace komplexního systému hodnocení kvality terciárního vzdělávání a výzkumu a vývoje mají přispět ke zvyšování kvality, transparentnosti a konkurenceschopnosti institucí terciálního vzdělávání a vysokých odborných škol [ZP1] v ČR tak, aby poskytovaly dobré služby společnosti v ohledu kulturním, sociálním a ekonomickém. Dílčím cílem je vypracovat metodiku pro vnitřní i vnější hodnocení kvality vzdělávacího procesu ve všech typech ITV a VOŠ. Projekt se zaměřil na monitorování vstupů, průběhu a výstupů vzdělávacího procesu; na stavbu a provozování studijních programů s ohledem na rámec kvalifikací, vztažený ke třem stupňům studia. Přispěje i ke zkvalitnění nynějšího způsobu akreditací a reakreditací.

Hlavním cílem projektu je doporučit v podobě vhodné k implementaci a k dlouhodobému provozování na institucionální a národní úrovni komplexní systém vnitřního a vnějšího zajišťování a hodnocení kvality v ITV a VOŠ. Systém bude respektovat různé mise, typy a zaměření, zahrnovat všechny jimi uskutečňované procesy, podporovat kategorizaci ITV a spontánní diverzifikaci terciárního sektoru vzdělávání. V systému hodnocení zohlední kvalitativně-kvantitativní a procesní pojetí, s důrazem na výstupy a zpětné vazby, indikátory a metriky. Výstupy z tohoto projektu budou provázány s výsledky ostatních IPN a s návrhy na financování systému terciárního vzdělávání.

Cílem je vypracovat systém pro motivaci ke komplexnímu zajišťování kvality v ITV tak, aby výsledky hodnocení byly využitelné orgány státní správy, nezávislými agenturami, samotnými ITV i odběrateli jejich služeb a výsledků činností. Projekt bude dále sledovat zvýšení transparentnosti – tj. poskytnout státu, uchazečům o studium, studentům, zaměstnavatelům, partnerům z akademického i komerčního sektoru, potenciálním sponzorům a jiným zájemcům informace o různých aspektech kvality školy, které dnes nejsou široce dostupné a navzájem srovnatelné.

Projekt je financován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

(tz)


 [ZP1]Navrhovala bych zkratky při prvním použití rozepsat.

Registrační formulář je na http://kvalita.reformy-msmt.cz/zaverecna-konference-2014

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3