INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

 Listopad si připomínáme jako měsíc kvality. Tato ceněná hodnota však nemůže být jen otázkou krátkodobé kampaně a slovních proklamací při slavnostních příležitostech, ale samou esencí podnikatelské činnosti a produktů dodávaných na trh. Kvalitu také jako zákazníci a spotřebitelé samozřejmě očekáváme, proto v nás vyvolá v nespokojenost, když se setkáme s opakem.

Jak téma vnímají lidé z businessu? Abychom to zjistili, položili jsme jim jednoduchou otázku:.

Co pro vás znamená kvalita v podnikání?

 

lukešIng. Tomáš Lukeš, tajemník Asociace českých nábytkářů

Kvalita je pro podnikatele vyjádřením úcty k zákazníkovi. Je to věcí osobní cti a morálního přístupu. Nabízet svému zákazníkovi to nejlepší. Samozřejmě je kvalita charakteristikou užitné hodnoty k ceně a cena musí být pro zákazníka vždy přijatelná. Jinak takový produkt v daném čase a na daném trhu nemá šanci uspět. Ale kvalita je i něco, co nabízím svému zákazníkovi v dlouhodobém výhledu. Kvalita je svým způsobem investice do dalšího podnikání. Vytváří předpoklad, že se mi takovýto přístup do budoucna vyplatí, protože spokojený zákazník se nejenom vrátí, ale i přivede zákazníky nové.

Wiesner

 

 

 

 

 

 

 

Jan Wiesner, předseda Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR

Naše konfederace už delší dobu usiluje o zvýšení úrovně podnikání. Tím mám na mysli nejen samotnou výrobní činnost a vztah k zákazníkům, ale i k vlastním zaměstnancům a obchodním partnerům. Důraz klademe také na posilování společenské odpovědnosti podniků a členských svazů. Takto orientované programy dlouhodobě rozvíjíme a po velmi těžkém krizovém období, kdy všem šlo v první řadě o přežití, se na ně nyní opět víc zaměřujeme. Věříme, že české podnikatelské prostředí se bude kultivovat i díky celoživotnímu vzdělávání. Nejde jen o získávání nových odborných znalostí. Neméně důležité je osvojit si Kodex slušného podnikání a chování, které by mělo být samozřejmou součástí businessu.

Soňa PražákováSoňa Pražáková, prodejna přírodní kosmetiky Nella, Jaroměř

Podnikání v kamenném obchodě na malém městě může být úspěšné jen tehdy, když se podaří navázat a udržet „sousedský“ vztah se zákazníkem. Převážně ženy si ke mně přijdou nejen nakoupit přírodní přípravky a kosmetiku, ale taky si popovídat. Preferuji české výrobce a nabízím například široký sortiment značky RYOR. Prodávám kvalitní tuzemské zboží, ale naši dodavatelé nemívají dost prostředků na inzerci, proto je na prodavači, aby jejich zboží náležitě propagoval. K tomu slouží i výloha, kterou tematicky pravidelně obměňuji a hlavně se snažím, aby u vystavených výrobků našel zájemce základní informaci o jejich účincích. Potěší mě, když se zákazníci vracejí a dají najevo, s čím jsou a případně nejsou spokojeni. Dělám tedy i jakýsi marketing a průzkum trhu, a to s kvalitou úzce souvisí.

foto LK full 2014Ing. Leo Kolečkář, ředitel, Český výrobek s.r.o.

Kvalitou v podnikání rozumím několik oblastí. Jako první je podnikatelská vize s pozitivním cílem a stálý pohyb vpřed.  Na stejné úrovni spočívá plnění dohod, smluv i ústních, včasné placení faktur a na druhé straně péče o dodržování těchto bodů u partnerů a zaměstnanců. Dalším cílem by měly být dobré mezilidské vztahy tak, aby obchodní partneři, zákazníci i zaměstnanci byli vnímáni na prvním místě jako lidé a ne pouze jako prostředek k plnění cílů. Dále je důležitá i společenská odpovědnost, která by měla přinést něco navíc, například místu, kde podnikám, ekologii, obyvatelům, celé společnosti a podobně.

 

Jan Skala copy

 

 

 

 

 

 

 

Jan Skála, jednatel společnosti, FLEX Elektronářadí

Kvalita v podnikání má tři hlediska: Za prvé je to kvalita poskytovaných produktů. Sem patří kvalita nabízených výrobků, jejich užitné a funkční vlastnosti. V druhé řadě jde o kvalitu péče o zákazníka, která je spojena hlavně s informovaností zákazníka o produktech, možností jejich odzkoušení, poradenství a následnou péči pro případ poruch a podobně. Za třetí bych jmenoval kvalitu podnikatelského prostředí. Zde mám na zřeteli jednoduchost účetnictví a ostatní administrativy a hlavně vymahatelnost práva, kterou dávám do souvislosti hlavně s platební morálkou obchodních partnerů. Všechna tato tři hlediska by měl každý jednotlivec  i každá instituce zasahující do oblasti podnikání mít neustále na paměti.

připravil Pavel Kačer

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3