INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel a předseda Rusko-české smíšené obchodní komory (RČSOK) Vladimir Jermakov podepsali rámcovou dohodu o spolupráci obou komor. Podpis dohody se uskutečnil v rámci mimořádného zasedání RČSOK dne 6. září 2013 za účasti Mimořádného a zplnomocněného velvyslance Ruské federace (RF) v ČR Sergeje Kiseljova, obchodního zástupce RF v ČR Alexandra Turova a ředitele odboru zahraničně ekonomických politik Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Martina Pospíšila.

 

Smyslem dohody je rozšíření spolupráce obou subjektů, vzájemná podpora a výměna informací, které mají přispět k naplnění stanov obou organizací a jejich uvedení do praxe. Jde především o posílení česko-ruských ekonomických vztahů.

 

Obě strany zároveň určily priority v oblastech spolupráce, k nimž patří kromě jiných věda, výzkum a inovace, průmysl, energetika, otázky životního prostředí, problematika svobodného pohybu pracovních sil, vízové politiky a další témata.

 

Strany se shodly také na tom, že budou pořádat semináře, konference, fóra a další akce zaměřené na rozšiřování a naplňování česko-ruských hospodářských dohod.

 

„Ruská federace je jedním z hlavních ekonomických partnerů České republiky,“ poznamenal Petr Kužel. „V České republice stabilně vzrůstá zájem o spolupráci s Ruskem a analogický zájem můžeme pozorovat i na opačné straně. V cestě rozšíření této spolupráce ovšem často stojí překážky jako například problémy s vízy, nedostatečná znalost zákonů a podnikatelského prostředí druhého státu. Jsem přesvědčen o tom, že vzájemná součinnost obou komor pomůže tyto překážky odstranit, což ve výsledku povede k růstu obchodního obratu mezi oběma zeměmi a upevnění prosperity podnikatelských subjektů obou států,“ dodal.

 

Vladimír Jermakov zdůraznil, že občané a firmy Ruské federace patří k lídrům mezi zahraničními investory v počtu firem, zaregistrovaných v ČR. „Ruští investoři založili v Česku více než 17 tisíc větších i menších společností. Úkolem naší komory je usměrnit potenciál těchto firem tak, aby podporoval rozšíření ekonomické spolupráce mezi RF a ČR. Překážky, které stojí v cestě vzájemného obchodu a investic, mají často nepřirozený charakter a neodráží upřímnou vůli českých a ruských podnikatelů rozvíjet vzájemně výhodné podnikání. Jsem přesvědčen, že spolupráce Hospodářské komory ČR a Rusko-české smíšené obchodní komory, se stane tou silou, která pomůže zmíněné překážky překonat,“ řekl Vladimir Jermakov.

 

Na programu zasedání RČSOK bylo také přijímání nových členů. Novými členy Rusko-české smíšené obchodní komory se staly společnosti Vítkovice Holding, Tatra-track, Essential Communication a ALGON, a.s. K dnešnímu dni sdružuje RČSOK 33 firem a organizací.

 

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3