INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Spolkové ministerstvo pro vzdělávání a výzkum (BMBF) vystavovalo spolu s vybranými podniky a výzkumnými a vzdělávacími institucemi z Německa na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Německo se na společném stánku prezentovalo jako země výzkumu a inovací a zastoupené firmy a instituce hledaly kooperační partnery z České republiky. Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) pro ně za tímto účelem zorganizovala kooperační rozhovory.

Spolkové ministerstvo pro vzdělávání a výzkum od 7. do 11. října již potřetí v řadě umožnilo vybraným německým výzkumným a vysokoškolským institucím, podnikům a kontaktním sítím aktérů působících ve výzkumu a vývoji prezentovat se na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Na svém stánku v pavilonu B nabízely německé instituce své expertízy a služby v oblastech strojírenství, tribologie, hydraulika a pneumatika, mikro- a optoelektronika, nanotechnologie, výzkum materiálů, zařízení pro energetiku a technika životního prostředí, mechatronika či dopravní technika. „BMBF se za podpory ČNOPK již potřetí účastní veletrhu s cílem prezentovat Německo jako zemi výzkumu a inovací. Angažmá BMBF podtrhuje význam česko-německé spolupráce ve vědě a výzkumu,“ zdůraznil velvyslanec Spolkové republiky Německo v ČR Detlef Lingemann v rámci slavnostního otevření stánku, které se uskutečnilo 7. října. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR zastupoval náměstek ministra pro vysoké školství a výzkum Tomáš Hruda.

Účastí na Mezinárodním strojírenském veletrhu chtělo BMBF v České republice podpořit vnímání Německa jako země výzkumu a inovací a zároveň zprostředkovat německým účastníkům kooperační partnery z výzkumné sféry v České republice. V tom jim pomohla i kooperační burza, kterou BMBF organizovalo společně s ČNOPK. V jejím rámci se uskutečnilo 60 bilaterálních jednání, kterých se zúčastnily české a německé firmy, výzkumné instituce a vysoké školy.

ČNOPK podporuje inovační podniky při hledání kooperačních partnerů také mimo rámec Mezinárodního strojírenského veletrhu prostřednictvím kompetenčního centra „Inovativní technologie“, které jim jako spojnice mezi německými a českými podniky, výzkumnými institucemi, klastry a kontaktními sítěmi poskytuje poradenství a zprostředkovává kontakty.

Účast BMBF proběhla v rámci iniciativy „Propagace inovační a výzkumné lokality Německo“ BMBF pod značkou „Research in Germany - Land of Ideas“.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3