INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Právě dnes 13. listopadu převzaly soutěžní týmy největší manažerské soutěže světa v řízení virtuálních firem Global Management Challenge první pokyny k rozhodnutí. Ve dvou kolech postupně vykrystalizuje osm finalistů, kteří se v březnu v národním finále utkají nejenom o postup do světového finále, ale i o řadu skutečně hodnotných cen. Tou první je bezplatné studium MBA pro všechny členy týmu. Cenu tradičně poskytuje organizátor národní edice studentské soutěže Vysoká škola finanční a správní.

Soutěž byla formálně zahájena již včera v pondělí 11. listopadu slavnostním otevřením, na kterém se v sále Boccaccio Grand Hotelu Bohemia v Praze sešlo téměř 100 soutěžících. Měli unikátní možnost potkat se s partnery akce a zástupci záštit i vyměňovat si pocity a zkušenosti navzájem mezi sebou. 

V České republice se do soutěže zapojilo celkem 141 týmů. Z prvního kola postoupí celkem 40 týmů, které se utkají již o přímý postup do národního finále. To se bude konat dne 18. března 2014 na půdě univerzity (Estonská 500, Praha 10 – Vršovice). Jméno vítěze pak bude vyhlášeno na slavnostním galavečeru dne 25. března 2014 v překrásných prostorách historického Brožíkova sálu Staroměstské radnice. Světové finále letos organizuje Rusko a bude se konat v polovině dubna 2014 v olympijském Soči. Do soutěže se i letos zapojilo více jak 30 zemí světa.

Záštitu české edici soutěže udělili Magistrát hl. města Prahy a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Zástupce ministerstva, Ing. Michala Zaorálka, náměstka ministra pro řízení operačních programů, jsme se v průběhu slavnostního zahájení zeptali, proč podporují právě soutěž GMC: „Soutěž je inovativním a moderním způsobem, jak mohou studenti ověřovat své teoretické poznatky, svůj instinkt rozhodování a zvlášť pro budoucí manažery, kteří studují příslušné obory na VŠFS, ale i jiných univerzitách v ČR, je to možnost získat unikátní trénink, který jim dá o něco více než jen teoretická výuka.“

Generálním partnerem soutěže je i letos J&T Banka, a.s., která poskytuje nejenom tolik potřebné finanční zázemí, ale velmi aktivně také přistupuje ke studentům zapojeným do soutěže. Pro postupující do druhého kola má společnost připravena bohatý motivační program. Mimořádně atraktivní jsou letos i hlavní partneři soutěže, kde se setkaly tak významné společnosti jako Škoda Auto, a.s., Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group a Deloitte Advisory s.r.o.

Vysoká škola finanční a správní je organizátorem již třetího ročníku soutěže v České republice i na Slovensku, kde probíhá samostatné národní finále. V příštím ročníku dokonce bude hostitelkou světového finále, Prahu tak navštíví elitní týmy ze zemí zapojených do soutěže.

Soutěž Global Management Challenge ověřuje teoretické i praktické manažerské dovednosti studentů a současně je učí nést důsledky svých rozhodnutí. Jen na nich totiž záleží, zda virtuální firma, kterou řídí, uspěje na vybraných trzích. Jednou z hlavních předností soutěže je spolupráce studentů s prestižními firmami. Ty se do projektu zapojují nejen jako partneři, ale i jako patroni podporující své týmy. Firmy poskytují soutěžícím odbornou pomoc a zasvěcují je do principů řízení společnosti, samotná rozhodnutí jsou ale plně na studentech.

(tz)

 

 

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3