INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Na Francouzském pavilonu v rámci 56. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně můžete potkat to nejzajímavější z francouzského průmyslu: výrobce jednoúčelových strojů, pružin, kolejnicového vedení nebo plastových dílů pro nejmodernější průmyslová odvětví. Se zástupci všech firem i představiteli Francouzsko-české obchodní komory, pořadatele Francouzského pavilonu, se můžete setkat na francouzském koktejlu v úterý 30. září od 15,30 h.

Francouzský pavilon je nedílnou součástí MSV již 12 let, letos se rozprostírá na 120 m2 výstavní plochy. Strojírenskou část Francouzského pavilonu najdete na stáncích 50 a 55 pavilonu V, plastikářské společnosti oslňují návštěvníky v pavilonu  G1 na stáncích 10 a 11.

Účast na veletrhu umožňuje francouzským podnikům představit zájemcům zejména z řad odborné veřejnosti poslední inovace v oboru, zviditelnit se na českém trhu a navázat obchodní kontakty s potencionálními klienty a dodavateli. Pomocnou ruku v navazování mezinárodních obchodních vztahů firmám podává Francouzsko-česká obchodní komora, která je oficiálním zástupcem veletrhů MSV a Plastex pro Francii, stará se o komunikaci a propagaci Francouzského pavilonu a jeho vystavovatelů a poskytuje vystavovatelům obchodní a technickou podporu pro účast na veletrhu.

Mezi vystavovateli jsou hojně zastoupeni výrobci strojů (Ceri, Labtech, Numalliance, PCI, SFH) a strojírenských komponentů (Califil, Chambrelan, Cyclam atd.). Součástí veletrhu Plastex jsou plastikářské společnosti Altia Jihlava a Process, své služby nabízejí i společnosti Gefco, Sage a samotná Francouzsko-česká obchodní komora.

Michal Macko, obchodní ředitel Francouzsko-české obchodní komory, podtrhl význam oborů, které představují francouzští vystavovatelé: „Nejčastěji obchodovanými komoditami mezi ČR a Francií jsou dopravní prostředky, stroje, strojní zařízení a komponenty. Vzájemná obchodní bilance je ve velkém přebytku ve prospěch ČR, a to v celkové výši 2,56 miliard €. Zatímco objem dovozu z Francie do ČR v roce 2013 činil 3,46 miliard €, český vývoz do Francie ve stejném období představoval 6,02 miliard €.“

Na letošním Francouzském pavilonu vystavuje celkem 15 společností z pěti regionů Francie. Celkem čtyři společnosti přijely z regionu Rhône-Alpes, nejprogresivnějšího průmyslového regionu Francie, jehož tepajícím středem je město Lyon. Čtyři zástupci představují region Haute Normandie, další regiony Pays de la Loire, Île-de-France a Picardie.

Obchodní ředitel Francouzsko-české obchodní komory Michal Macko dále shrnul kvality francouzské ekonomiky:  „Musíme mít na zřeteli, že Francie je jednou z největších evropských ekonomik a trvale 5. největším investorem

v České republice. Na francouzský trh zamířilo v loňském roce 4,8 % českého exportu a je tak čtvrtým nejvýznamnějším odbytištěm pro českou ekonomiku. Potenciál tamního trhu zatím nebyl plně doceněn, je to trh blízký jak geograficky, tak kulturně a Francouzský pavilon je pro české firmy jedinečnou příležitostí jak navázat kontakty se špičkou francouzského strojírenství a plastikářství.“

Francouzsko-česká obchodní komora byla založena v roce 1996 a v současnosti má 283 členských společností, mezi nimiž najdeme 57 % francouzských, 32 % českých a 11 % mezinárodních firem z mnoha oborů. FČOK je platformou pro rozvoj francouzsko-české komunity, obchodních a kulturních vztahů obou zemí a zároveň podporovatelem myšlenky jednotné Evropy. Obchodní oddělení FČOK poskytuje poradenství a širokou paletu služeb českým a francouzským firmám, které chtějí začít podnikat na novém trhu.

Více informací na www.pavillon-france.eu

Seznam vystavovatelů na Francouzském pavilonu 2014

ALTIA JIHLAVA

Výroba technických plastových dílů vstřikováním, obstřik kovových zálisků, kompletace plastových a kovových dílů, svařování plastů.

APLIFIL

Výroba produktů z kovových drátů (chrom nebo nerez) pro potravinářský průmysl, v malých, středních a velkých sériích. Člen skupiny Califil.

CERI

Specialista v oblasti vývoje a výroby jednoúčelových obráběcích strojů a obráběcích center. 

CALISTE MARQUIS

Vývoj a výroba dílů z kovových drátů pro automobilový průmysl, elektroniku a domácí spotřebiče. Člen skupiny Califil.

CYCLAM

Výroba mechanických těsnících prvků pro vodní čerpadla v automobilech a pro průmyslové aplikace (čerpadla, točivé stroje).

GEFCO

Přepravní a logistická firma s celosvětovým pokrytím, 60letou tradicí. Komplexní řešení přepravních a logistických služeb díky 600 linkám.

CHAMBRELAN

Průmyslové teleskopické kuličkové lišty a lineární kolejnicová vedení.

LABTECH

Vakuová technika, detekce netěsností, materiálové testování.

LACHANT SPRING CZ

Návrh a výroba vinutých přesných pružin z drátů kruhových i nekruhových průřezů.

LOIRE INDUSTRIE

Volná kovárna, válcování kruhů, tepelné zpracování a obrábění dílů od 1 do 3500 kg z ocelových slitin, konstrukčních ocelí, nerezu, hliníku, titanu a speciálních slitin.

NUMALLIANCE

Vývoj, výroba a prodej CNC strojů k ohýbání drátů, trubek a kovových pásů.

PCI

Vývoj obráběcích strojů určených pro obrábění velkých sérií v automobilovém průmyslu (obráběcí centra, výrobní linky).

PROCESS

Výroba pohledových a technických dílů z termoplastů, návrh a výroba nástrojů.

SAGE

Sage ERP X3 je flexibilní ERP řešení přispívající k růstu vašeho podniku.

SFH

Stroje na recyklaci třísek z obrábění a zpětné získávání řezných kapalin.

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3