INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Česko-vietnamská společnost  (ČVS) je v ČR nejstarší a největší neziskové celostátní občanské sdružení přátel Vietnamu a Vietnamců žijících u nás. Aktivně pracuje již 17 let. Pomáhá Vietnamcům v integraci do naší společnosti a prohlubuje přátelství i hospodářskou spolupráci ČR s VSR. Osm let prosazovala, aby byli Vietnamci uznáni za národnostní menšinu a také, aby u nás jejich narozené děti dostaly možnost dvojího občanství. Obojí se loni splnilo.
Vietnamci se stali národnostní menšinou a od 1. 1. 2014 mají možnost získat dvojí občanství. Pomáháme i televizím v ČR získat do svých pořadů a televizních seriálů Vietnamce žijící v ČR. V minulosti v průběhu šesti let se Česko-vietnamské společnosti (ČVS) díky zdravotně-osvětovému projektu "Pomoc přátelům", ve spolupráci se svým kolektivním členem, pojišťovnou VZP a.s. Praha, podařilo zvýšit počet legálně zdravotně pojištěných Vietnamců v ČR ze 7 na 71 %, což ocenily zejména nemocnice v ČR, ale také televize BBC z Londýna. V roce 2006 ČVS vybrala pro rodiče těžce nemocného vietnamského novorozence Do Anh Tai z Varnsdorfu přes 630 tisíc Kč na úhradu jeho léčení v mostecké nemocnici a díky pomoci VZP byl převezen na léčení do Prahy. ČVS proto iniciovala vznik nového zdravotního pojištění pro cizinky žijící u nás, kterým se narodí těžce nemocné dítě, protože do té doby v ČR žádné takové zdravotní pojištění pro cizinky neexistovalo. Kolektivní člen ČVS pojišťovna VZP a.s. Praha na naši žádost jako první a zatím jediná v ČR pak nabídla zdravotní pojištění Gravidita, které dotuje náhradu léčení nemocného novorozence, až do výše 500 tisíc Kč.
V minulosti byl předseda ČVS Marcel Winter jediným občanem ČR, který se nebál a podal trestní oznámení na xenofobní a rasistické webové stránky www.chceteje.cz, které veřejně hanobily všechny Vietnamce v ČR i další cizince v ČR žijící. Jméno Marcela Wintera s adresou jeho bydliště s informací, že podal na tento web trestní oznámení, byly ještě rok (než rasistický web soud zakázal) zveřejněné na těchto internetových stránkách. Díky tomuto trestnímu oznámení byly nakonec soudem tyto internetové stránky zrušené a jejich majitel byl pravomocně soudem odsouzen. 
Česko-vietnamská společnost se loni stala hlavním organizátorem a realizátorem osvětového projektu "STOP DROGÁM", zaměřeného na vietnamskou komunitu v příhraničních oblastech ČR. Tento projekt dotovalo Ministerstvo vnitra ČR. Podařilo se nám prvně v historii zlomit zákon mlčení ve vietnamské komunitě a již na anonymní nahlašovací linku nahlásilo 126 Vietnamců pěstírny marihuany, výrobny a prodejce drog ve vietnamské komunitě u nás. Díky tomu již Policie ČR uzavřela 11 případů a viníci jsou trestně stíháni. S tím vietnamská narkomafie v ČR nikdy nepočítala, že se díky našemu osvětovému projektu STOP DROGÁM najdou odvážní Vietnamci, kteří nechtějí drogy ve své komunitě. Příští rok chce ČVS v tomto projektu pokračovat ve spolupráci s MV ČR. 
Navíc ČVS iniciativně připravuje vydání kapesního Česko-vietnamského slovníku pro potřeby lékařů, záchranné služby, nemocnic, škol, policie, hasičů, celní správy i ČOI. Kapesní slovník je připraven, nyní hledá ČVS sponzory na úhradu vytisknutí 1000 kusů v 1.vydání, konkrétně jde o částku 180 tisíc Kč. Slovník vytvořila členka ČVS vietnamské národnosti zdarma a grafickou úpravu členka předsednictva ČVS také zdarma.
Kromě individuálních členů má ČVS 31 kolektivních členů z celé České republiky. Závěrem loňského roku vyhlásila ČVS boj proti vietnamské narkomafii v ČR a připravila návrh 13 opatření pro novou vládu ČR. Ty předala 19. února 2014 vládě ČR i všem zainteresovaným ministerstvům. ČVS se podařilo, že tyto návrhy byly ve vietnamštině zveřejněné 22. 4. 2014 v časopise Tuan tin moi, vydávaným Vietnamci v ČR. Dne 3. června přijal v této věci Marcela Wintera na Úřadu vlády ČR Mgr. Jindřich Vobořil - národní protidrogový koordinátor a místopředseda Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky. Následně dostala ČVS, ve formě dopisu ze dne 9. června, poděkování za iniciativy a návrhy k posílení boje proti vietnamské narkomafii v ČR, od předsedy vlády Mgr. Bohuslava Sobotky. V září 2014 historicky největší kontrola ve vietnamské tržnici v Aši (40 policejních vozů), další kontrola v chebské tržnici, ani opětovná kontrola ve VOC Sapa v Praze 4 - Libuši, při kterých kontroloři nenašli nikde vůbec žádnou drogu, dokazují první konkrétní výsledky boje ČVS proti vietnamské narkomafii v ČR. 
Předsedou Česko-vietnamské společnosti je Marcel Winter, nositel 3 vietnamských státních vyznamenání z roku 2005, včetně nejvyššího státního vyznamenání VSR pro cizince, jenž mu udělil prezident Vietnamu. Marcel Winter byl také 1. 9. 2010 pozván a přijat prezidentem Vietnamu přímo v prezidentském paláci v Hanoji a má ve Vietnamu, ale i ve vietnamské komunitě u nás, velkou autoritu. Proto jeho doporučení Vietnamci u nás respektují. Jeho letošní veřejný otevřený dopis k pokračování boje proti drogám ve vietnamské komunitě v ČR shlédlo na serveru vietnamské komunity v ČR (www.vietinfo.eu) již 21 000 Vietnamců a stal se nejčtenějším příspěvkem na tomto serveru Vietnamců žijících u nás. Díky své popularitě má předseda ČVS Marcel Winter na Facebooku již 687 vietnamských přátel z ČR i z Vietnamu. 
Předsednictvo ČVS má 14 členů a revizní komise ČVS 3 členy. ČVS nikdy neměla a nemá žádného placeného pracovníka a všichni v ČVS pracují zdarma ve svém volném čase. ČVS má stále aktualizované internetové stránky www.cvs-praha.cz, které jsou u veřejnosti oblíbené a také i díky jim, má ČVS v celé ČR několik set příznivců.
(tz)

 

 

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3