INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Dnes došlo k slavnostnímu podpisu Memoranda o spolupráci mezi ČR, společností Škoda Auto a Královéhradeckým krajem, jenž proběhl v rámci návštěvy premiéra Bohuslava Sobotky,ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France. Podpis navazuje na rozhodnutí vlády schválit koncept regionální podpory v souvislosti s investicí Škody Auto v Královehradeckém kraji, kde automobilka proinvestuje zhruba 7,2 miliardy korun.

Do roku 2018 se společnost Škoda Auto zavázala rozšířit a zmodernizovat svůj závod ve východočeských Kvasinách. Nová investice vytvoří až 1 300 nových pracovních míst a navýší výrobní kapacitu na 280 000 vozů ročně. Souběžně s investicí bude stát a Královéhradecký kraj investovat do rozšiřování veřejné infrastruktury a do zlepšení školství a zdravotnictví ve městě a regionu.

„Investice Škody Auto v Kvasinách  je druhou největší investicí za dobu působení této vlády, což jen podtrhuje její význam. Velmi pozitivně též hodnotím fakt, že Škoda se v případě této investice zachovala společensky odpovědně ke Královehradeckému kraji. Dvoumiliardová státní podpora totiž nebude směřovat na účet investora, ale výhradně do krajské infrastruktury a rozvoje průmyslové zóny v Kvasinách,“ řekl ministr Jan Mládek při své návštěvě kvasinského závodu.

Za vládu Memorandum podepsali premiér Bohuslav Sobotka a krajský hejtman Lubomír Franc.

Na programu návštěvy politické delegace bylo kromě rozhovorů se členy představenstva Škody Auto a starosty obcí Kvasiny, Solnice a Rychnov nad Kněžnou i představení nového modelu Škoda Superb.

Za investora dohodu podepsal předseda představenstva Škody Auto Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland a člen představenstva za oblast řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar. „Kvasinský závod do roku 2018 zažije největší modernizaci a rozšíření v celé své 81-leté historii. Vítáme plánovaná opatření pro zlepšení infrastruktury, které závodu, jeho zaměstnancům i celému Královéhradeckému kraji zajistí další silný vítr do zad," uvedl Vahland. 

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3