INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Jubilejní 20. ročník předávání ocenění pro nejlepší absolventy středních odborných škol, které pořádá Hospodářská komora ČR, se opět uskuteční začátkem září - tentokrát však při příležitosti Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Kromě prezidenta HK ČR Vladimíra Dlouhého nebudou na předávání již tradičně chybět významné politické osobnosti, zástupci vzdělávací sféry, krajů i zaměstnavatelů. Slavnostní předávání se uskuteční 15. září 2015 od 10 hodin v pavilonu E brněnského výstaviště.

„Nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců v odborné praxi vnímáme jako otázku, které je zapotřebí se věnovat. Proto pověřujeme a zajišťujeme odborníky z praxe jako další členy hodnotící komise u závěrečných a maturitních zkoušek středních škol a snažíme se ve všech regionech a oborech propagovat důležitost řemesel, učňovských oborů a středního odborného vzdělání,“ tvrdí prezident HK ČR Vladimír Dlouhý.

Cílem akce je tedy nejen podpora odborného vzdělávání, ale i propojení středních odborných škol a zaměstnavatelů. Firmy díky této akci mohou kooperovat se školami při odborné přípravě studentů, mohou tak ověřovat získané kompetence v souladu s požadavky praxe. „Z naší strany jde jednoznačně o podporu studentů při uplatnění na trhu práce,“ dodává Dlouhý.

Za svou dlouhou tradici se ocenění stalo prestižní záležitostí. Cílem Hospodářské komory ČR je zachovat prestiž a obecně podpořit tradiční technická řemesla a odborná odvětví. Slavnostní předávání se každoročně koná začátkem nového školního roku. HK ČR ocenila již 5 534 absolventů.

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3