INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Novým generálním ředitelem společnosti Pars nova ze skupiny Škoda Transportation se stal Ing. Aleš Měrka. Ten ve společnosti dosud působil jako výrobně-technický ředitel (COO). Ve společnosti Pars nova pracuje na různých pozicích od roku 2010.

 „Aleš Měrka je zkušeným manažerem, který vystřídal několik klíčových pracovních pozic v Pars nova. Poslední rok a půl měl na starosti chod celé společnosti, přičemž prokázal vysoké manažerské schopnosti a nasazení. Věřím, že má dostatek cenných zkušeností, aby společnost řídil. Michal Kurtinec nadále zůstává místopředsedou představenstva Pars nova a generálním ředitelem společnosti Škoda Vagonka,“ říká Tomáš Ignačák, předseda představenstva společnosti Škoda Transportation.

 „Společnost Pars nova má dlouholetou tradici, zkušenosti v oboru a silné zázemí skupiny Škoda Transportation. A to jsou skutečně pevné základy pro další rozvoj naší společnosti. Pro mě osobně se jedná o závazek nesmírné odpovědnosti za tuto společnost, její budoucnost a její zaměstnance,“ doplňuje nový generální ředitel Pars nova Aleš Měrka.

Kromě společnosti Pars nova patří do skupiny Škoda Transportation také například Škoda Electric, Škoda Vagonka, Škoda City Service nebo výrobce výkonové elektroniky Poll. V zahraničí je to v Maďarsku firma Ganz-Škoda, v ruském Novosibirsku výrobce motorů Sibelektroprivod nebo německá Škoda Transportation Deutschland. Vloni navíc Škoda Transportation koupila kontrolní podíl ve finské firmě Transtech a letos založila dceřinou společnost v USA. 

Skupina zaměstnává více než 5 tisíc lidí, z toho zhruba 750 inženýrů a vývojářů. Do výzkumu a vývoje nových produktů každoročně investuje okolo jedné miliardy korun. Společnost také dlouhodobě spolupracuje s vysokými školami a studentům nabízí například trainee a stipendijní programy.

Stručný životopis Aleše Měrky (35):

Aleš Měrka vystudoval obor management kvality v roce 2004 na VŠB-TU Ostrava. V letech 2004 – 2006 pracoval ve společnosti Al-Invest Břidličná postupně v několika profesích. Poté nastoupil na čtyři roky do společnosti Alfa Plastik Bruntál, kde pracoval ve vrcholovém vedení společnosti jako manager kvality. Od roku 2010 pracuje v Pars nova postupně jako ředitel kvality, výrobní ředitel a výrobně-technický ředitel (COO).

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3