INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Letní bV letošním školním roce absolvovali studenti z padesáti středních škol a učilišť praxi v téměř osmi desítkách prodejen Albert. Za posledních pět let prošly prodejnami Albert na čtyři tisíce studentů. Kromě zisku praktických zkušeností pomáhá takovéto spojení s potenciálním zaměstnavatelem pozdějšímu uplatnění absolventů, a zároveň zvyšuje atraktivitu oboru.

Zkušenosti z praxe získali, již tradičně jak studenti maturitních, tak učebních oborů. Šlo o prodavače, pekaře, cukráře, skladníky či nově i kuchaře v zero food waste kantýně. „Pomáháme také vytvářet podmínky pro praxe žákům se specifickými potřebami vzdělávání v oborech prodavačské a pekařské práce,“ popisuje Eva Mušínská, která má praxe v Albertu na starosti.

Studentům Albert takto pomáhá vzdělávat se, získávat praxi a motivuje je k volbě profesní cesty spojené s obchodem. Za práci v rámci praxe dostávají samozřejmě odpovídající odměnu. Zájem každým rokem roste.
Absolventi třetích ročníků v prodejnách rádi zůstávají. „Nastupují k nám na hlavní pracovní poměr nebo na dohody. Záleží, jak jim to vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušínská. „Těm, kteří pokračují dál v maturitním studiu, nabízíme brigády, abychom jim umožnili prohlubování dovedností v řemesle a zároveň sladění osobního, pracovního a studentského života,“ dodává.

V průběhu léta nabídne Albert již tradičně i brigády dětem ze znevýhodněného prostředí. Ve spolupráci s Nadačním fondem Albert tímto způsobem nabízí možnost získat pracovní zkušenosti a smysluplně strávit léto dětem z dětských domovů a neziskových organizací.

Letní brigády v prodejnách Albert oceňují i mladí ze sociálně znevýhodněného prostředí.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3