INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Podle 78 % Čechů mohou firmy svým společensky odpovědným chováním efektivně doplňovat roli státu. Myslí si to zejména vzdělanější lidé – u vysokoškolsky vzdělaných Čechů tento názor sdílí 86 % lidí. Lidé se základním vzděláním zastávají spíše názor, že stát je v tomto ohledu nenahraditelný. Za největší přínos společensky odpovědného chování firem považuje 45 % lidí oblast zdraví zahrnující prevenci, péči i léčbu nemocných. Jako druhou oblast uvádí 39 % Čechů přínos v péči o životní prostředí. Především muži (33 %) pak vnímají přínos v ekonomické oblasti zahrnující například kulturní a společenské aktivity, péči o památky, technologii a vývoj. Výsledky vyplývají z aktuálního dotazníkového šetření BAYER BAROMETR 2016, které exkluzivně zpracovala společnost MEDIAN.

„Společenská odpovědnost je nedílnou součástí filozofie společnosti Bayer a její korporátní strategie. V rámci společenské odpovědnosti se zaměřujeme na strategické investice do oblastí zahrnujících vědu, vzdělání, zdraví a společenské potřeby. Společnost Bayer podporuje vzdělání mladých lidí
v oblasti vědy. V rámci České republiky a Slovenska také podporujeme klíčový program Věda má budoucnost, kterým chceme pomoci stimulovat zájem studentů základních a středních škol o přírodní vědy. Prostřednictvím programu POMOC pomáháme v ČR zvýšit edukaci veřejnosti v oblasti prevence cévní mozkové příhody,” dodává Jens Becker, generální ředitel společnosti Bayer pro Českou republiku a Slovensko.
Mladší lidé reflektují více přínos firem na vzdělávání, starší občané jsou k CSR skeptičtí
Pro Čechy ve věku 18–34 let jsou CSR aktivity firem důležité zejména v oblasti vzdělávání (přínos v nich spatřuje 28 % z nich), zatímco starší generace tento přínos příliš nevnímá. Za přínosné je považuje pouze 11 % osob ve věku 50–65 let. Za třetí nejpřínosnější pole působnosti, na kterém se mohou firmy v Česku podílet, považují občané ekonomickou oblast zahrnující například kulturní
a společenské aktivity, péči o památky, technologii a vývoj aj. U této oblasti se ale liší vnímání mezi muži a ženami. Muži ji za přínosnou vnímají ve 33 %, ženy pak jen v 18 %. Starší občané jsou k CSR obecně skeptičtější. Zatímco ve věkové skupině 18–34 let vidí přínos v CSR v některé ze jmenovaných oblastí až 90 % respondentů, u osob ve věku 50–65 let vidí přínos v CSR „pouze“ 77 % respondentů.

Společenská odpovědnost firem ovlivňuje Čechy při nákupech i výběru zaměstnavatele
Pro téměř jednu desetinu Čechů (9 %) je při nákupu zboží a služeb velmi důležité, jakým způsobem se daná firma chová ke svému okolí a zda je společensky odpovědná. U 20 % respondentů je pak tento fakt významný i při výběru budoucího zaměstnavatele. CSR firem je nejdůležitější zejména pro mladší ročníky. Mladí Češi ve věku 18–34 let takto smýšlejí o svém zaměstnavateli ve 23 %. S rostoucím věkem pak význam pověsti firmy a jejích prospěšných aktivit klesá. Pro občany před důchodovým věkem (50–65 let) je tento fakt důležitý u 13 % respondentů.

BAYER BAROMETR 2016 v kostce

V květnu 2016 proběhlo dotazníkové šetření BAYER BAROMETR 2016 s cílem zjistit postoj Čechů k inovacím a rozvoji ve vědě. Internetového dotazování se v ČR zúčastnilo celkem 505 respondentů starších 18 let, kteří byli vybráni kvótním výběrem. Výzkum provedla exkluzivně pro společnost Bayer agentura MEDIAN.
Bayer: Science For A Better Life
Bayer je globální společnost s hlavní působností v oblasti péče o zdraví a v zemědělství. Produkty
a služby společnosti jsou vytvářeny tak, aby sloužily lidem a zlepšovaly kvalitu jejich života. Bayer si zároveň klade za cíl tvořit hodnoty prostřednictvím inovací a růstu. Společnost Bayer se zavazuje
k dodržování zásad trvale udržitelného rozvoje, sociálních a etických hodnot. Ve fiskálním roce 2015 společnost zaměstnávala přibližně 117 000 lidí a její prodeje dosáhly 46,3 miliard EUR. Kapitálové výdaje dosáhly výše 2,6 miliard EUR, do výzkumu a vývoje Bayer investoval 4,3 miliardy EUR. Tato čísla zahrnují i podnikání společnosti v oblasti high-tech polymerů, které od 1. září 2015 nespadá do portfolia skupiny Bayer. Nově vzniklá společnost Covestro s oblastí podnikání v high-tech polymerech byla 6. října 2015 uvedena na burzu.

Více informací je k dispozici na www.bayer.com.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3