Již podruhé v tomto roce podpořila Poštovní spořitelna v rámci Regionálního fondu rozvoje s podtitulem „souSedíme si“ rozvoj sousedských vztahů v regionech více než milionem korun. V jarním kole získaly neziskové organizace téměř 1,4 milionu korun, v podzimním kole jim Poštovní spořitelna rozdělila prostřednictvím Nadace Via celkem 1 191 734 korun. Do podzimní části programu na podporu dobrého sousedství se přihlásilo 51 projektů, z nichž 21 získalo finanční podporu.
V minulých číslech Prosperity jsme představili společenskou odpovědnost (CSR) formou komiksu a v druhém díle jsme ukázali, že společenská odpovědnost není žádný strašák na podnikatele, ale naopak nástroj, který
Společnost AGC Automotive Czech z Chudeřic u Bíliny, největší závod na výrobu autoskel v Evropě, bude významně podporovat rozvoj technického vzdělávání v regionu. Firma dnes založila vlastní dárcovský fond, do kterého vložila 350.000,- Kč. Peníze budou směřovat na podporu a rozvoj technických středních škol a dalších institucí a organizací zaměřených na technické vzdělávání mladých lidí tento a příští rok. Správcem dárcovského fondu se stala Ústecká komunitní nadace.
ČSOB ve spolupráci s organizací P3 – People, Planet, Profit, o.p.s. v létě otevřela třetí ročník grantového řízení Stabilizace sociálních podniků na podporu sociálního podnikání. Šesti vítězným sociálním podnikům rozdělí celkem 840 tisíc korun. Kromě přímé finanční podpory každý z podniků získá i odborné poradenství.
Lze spojit byznys s pomocí druhým a zlepšováním světa okolo nás? Stále vyšší počet podnikatelů v Česku ukazuje, že to možné je. UniCredit Bank a UniCredit Foundation se ve spolupráci s Nadací Via rozhodly, že tento
Letos již po šesté podpořila ČSOB v rámci Nadačního programu vzdělání projekty, které se soustředí na finanční gramotnost. Nově podpořila také projekty zabývající se bezpečností v online prostředí. Banka se v poslední době tématu bezpečnosti v online prostředí intenzivně věnuje, a proto považuje za důležité vzdělávání v této oblasti. Téma bylo pozitivně přijato i mezi samotnými účastníky programu.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...